Acasă Politica Coaliția de guvernare își asumă reformele din PNRR

Coaliția de guvernare își asumă reformele din PNRR

În timpul declarațiilor de presă de la finalul ședinței de Guvern, premierul Florin Cîțu a precizat că reformele din PNRR nu au fost impuse de Comisia Europeană, ci au fost asumate de coaliție prin programul de guvernare.

„Reformele sunt în program şi au fiecare un termen. De exemplu, în ce priveşte legea pensiilor – pentru că a fost discutată – ea trebuie să intre în vigoare în primul trimestru din anul 2023. Deci, este clar. Şi aşa este la toate reformele, şi cele din finanţe, salariul minim, etc. Ele sunt fiecare cu borna ei, fiecare reformă în parte. Reformele din PNRR nu sunt cerute de Comisia Europeană. Sunt reforme pe care şi le-a asumat această coaliţie de guvernare în programul de guvernare. Reforme cu care am fost în campanie electorală, cu care am câştigat votul românilor şi cu care am format această coaliţie de guvernare. Ele sunt în programul de guvernare, sunt în strategia fiscal bugetară, sunt în programul de convergenţă şi sunt şi acum în acest PNRR. Nu sunt reforme noi, sunt reforme despre care am vorbit de fiecare dată şi toate au aceste borne.”, a declarat premierul.

Potrivit declarației premierului, în situația în care una sau mai multe dintre reformele prevăzute în PNRR, nu va fi implementată la timp, se vor pierde banii destinaţi respectivului proiect.

„Dacă nu se atinge o anumită bornă şi o anumită reformă este legată de sume din PNRR, bineînţeles că nu pot fi alocate acele sume. Reformele sunt legate de proiecte speciale. Mai sunt şi anumite proiecte care au reformele lor, deci sunt toate legate”, a precizat premierul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Apă gratis pentru trecători la Tășnad și Satu Mare

Valul de căldură ce a lovit județul Satu Mare stârnește reacții pozitive în rândul comunității locale. În...

Gașca Zurli revine la Satu Mare

Vești bune pentru copiii care îndrăgesc cea mai tare gașcă din țară, Gașca Zurli. După ce concertul de...

Numărul îmbolnăvirilor de COVID – 19 continuă să scadă

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.389 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

În 2020 România a fost cea mai ieftină țară din UE

În anul 2020, în medie, românii au plătit cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană pe mâncare, băutură,...

Comentarii recente