sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleCoica: Dorim sa ne facem cunoscute valorile culturale românești în țările Uniunii...

Coica: Dorim sa ne facem cunoscute valorile culturale românești în țările Uniunii Europene

Primarul Dorel Coica împreună cu viceprimarul Radu Roca au participat marți, 8 octombrie la deschiderea proiectului ,,Let me know you: united in diversity” – ,,Permite-mi să te cunosc: uniți în diversitate”

Proiectul se desfășoară pe parcursul a 2 ani cu participarea unor școli din Turcia, Italia, Polonia, Bulgaria, Lituania, Spania și România. Fiecare țară organizează o întâlnire la care participă elevi și profesori din celelalte țări acest lucru făcând posibilă o mai bună cunoaștere a celorlalți. Tema proiectului este promovarea identității culturale a fiecărei țări. La întâlnirea din România vor fi prezentate oficialităților ritualul de nuntă tradițională oșenească precum și bucătăria românească.

Întâlnirea de proiect din România se desfășoară cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, cu sprijinul Primăriei Satu Mare, Inspectoratului Școlar Județean, Instituției Prefectului Județului Satu Mare. ,,Proiectul are o importanță majoră atât pentru liceu cât și pentru comunitatea sătmăreană deoarece prin acest parteneriat ne facem cunoscute valorile culturale românești în țările Uniunii Europene” a declarat edilul șef în conferința de deschidere a proiectului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente