Acasă Locale Stiri Satu Mare Colegiul Național „Doamna Stanca” prezent la Gala Națională a Societății Civile de...

Colegiul Național „Doamna Stanca” prezent la Gala Națională a Societății Civile de la Covasna

În perioada 21-22 noiembrie 2014, în stațiunea Covasna a avut loc prima ediție a Galei Naționale a Societății Civile din România, eveniment desfășurat sub egida „Inspirăm o nouă generație” și care a adunat laolaltă reprezentanți ai societății civile tinere din toată țara, alături de instituții și autorități locale și centrale. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Educației Naționale și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna.

În cadrul acestui eveniment au fost premiate cele mai bune proiecte desfășurate de organizații neguvernamentale de tineret/studențești, finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului, precum și proiecte derulate de consilii ale elevilor, palate și cluburi ale copiilor,licee de stat sau private.

În concurs au fost înscrise 123 de proiecte la 6 categorii: educație, umanitar, ecologie, sport,educație socială și economică, cultură și artă. Dintre acestea au fost premiate 37 de proiecte în cadrul unei ceremonii deosebite găzduită în sala de conferință a hotelului Clermont, juriul fiind format din personalități marcante din societatea civilă românească.

Județul Satu Mare a fost reprezentat la această Gală de Colegiul Național „Doamna Stanca”, proiectul acestei instituții „Elevii cooperează dăruind lumină” fiind premiat la secțiunea Umanitar. Proiectul elevilor și al profesorilor din Colegiul Național ”Doamna Stanca” a urmărit derularea unor activități de voluntariat în folosul unor persoane aflate în dificultate. S-a adresat în primul rând beneficiarilor Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, dar în aceeași măsură și elevilor și profesorilor voluntari, din cadrul liceului. Echipa de profesori a fost formată din: Marușca Anna-Maria, Gherman Cristina, Ardelean Anca, Dragomir Nicoleta, Fecske Manuela, Fulop Ildiko, Govor Maria, Irime Anișoara, Mărcuș Camelia, Nagy Mariana, Popa Mariana, Sorin Ursei; activitatea propusă și desfășurată de doamna director Anna-Maria Marușca, respectiv prof. Sorin Ursei, a primit finanțare din partea ECDL România.

Din partea Colegiului Național ”Doamna Stanca”, distincția a fost ridicată de către directorul adjunct, d-na prof. Cristina Gherman, care a fost însoțită la acest eveniment de către directorul executiv al D.J.S.T. Satu Mare, Virgil Dragoș, în calitate de  partener logistic si responsabil cu diseminarea/informarea privind selecția proiectelor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente