Acasă Locale Stiri Satu Mare Componența CJSU Satu Mare s-a reactualizat

Componența CJSU Satu Mare s-a reactualizat

12784391_441786806018273_849245811_nÎn sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, vineri, 26 februarie 2016, de la ora 09,00 s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Satu Mare. În cadrul acestei ședințe s-a reactualizat componența CJSU Satu Mare și a grupurilor de suport tehnic pentru managementul situațiilor de urgență, pe tipuri de risc, respectiv s-au stabilit măsurile cu caracter organizatoric pentru comitetele locale pentru situații de urgențe privind intervenția în situația producerii unor inundații în lunile februarie, martie și aprilie.

Motivul principal al convocării ședinței extraordinare a fost adoptarea Hotărârii Nr. 2 din 26.02.2016 privind înlăturarea efectelor produse de revărsări din ape interne cu stațiile de pompare de desecare din administrarea A.N.I.F Satu Mare. Concret,în baza acestei hotărâri, la nevoie și în caz de necesitate se pornesc stațiile de pompare de desecare de la Moftin, Berveni, Domănești, Căpleni, Moftin, Terebești, Ghilvaci, Bercu, Botiz, Mesteacăn, Porumbești, Drăgușeni, Micula, Cer, Gherța și Turulung. În perioada 17-24 februarie 2016 județul Satu Mare s-a confruntat cu precipitații care s-au cumulat și au umplut rețeaua de canale de desecare din administrarea A.N.I.F. Satu Mare.

Prin umplerea excesivă cu apă a rețelei de canale există pericolul iminent de revărsări ale apei peste terenurile agricole, cu producerea unor pagube semnificative culturilor agricole și implicit afectarea unor obiective sociale. Ca urmare a acestei situații este necesară pomparea apei suplimentare în râurile adiacente.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente