Acasă Locale Stiri Satu Mare Componența CJSU Satu Mare s-a reactualizat

Componența CJSU Satu Mare s-a reactualizat

12784391_441786806018273_849245811_nÎn sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, vineri, 26 februarie 2016, de la ora 09,00 s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Satu Mare. În cadrul acestei ședințe s-a reactualizat componența CJSU Satu Mare și a grupurilor de suport tehnic pentru managementul situațiilor de urgență, pe tipuri de risc, respectiv s-au stabilit măsurile cu caracter organizatoric pentru comitetele locale pentru situații de urgențe privind intervenția în situația producerii unor inundații în lunile februarie, martie și aprilie.

Motivul principal al convocării ședinței extraordinare a fost adoptarea Hotărârii Nr. 2 din 26.02.2016 privind înlăturarea efectelor produse de revărsări din ape interne cu stațiile de pompare de desecare din administrarea A.N.I.F Satu Mare. Concret,în baza acestei hotărâri, la nevoie și în caz de necesitate se pornesc stațiile de pompare de desecare de la Moftin, Berveni, Domănești, Căpleni, Moftin, Terebești, Ghilvaci, Bercu, Botiz, Mesteacăn, Porumbești, Drăgușeni, Micula, Cer, Gherța și Turulung. În perioada 17-24 februarie 2016 județul Satu Mare s-a confruntat cu precipitații care s-au cumulat și au umplut rețeaua de canale de desecare din administrarea A.N.I.F. Satu Mare.

Prin umplerea excesivă cu apă a rețelei de canale există pericolul iminent de revărsări ale apei peste terenurile agricole, cu producerea unor pagube semnificative culturilor agricole și implicit afectarea unor obiective sociale. Ca urmare a acestei situații este necesară pomparea apei suplimentare în râurile adiacente.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente