vineri, mai 31, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smConcertul „Madrigal for Babies” o mare bucurie pentru mame și copii

Concertul „Madrigal for Babies” o mare bucurie pentru mame și copii

Peste 150 de persoane – bebeluși, părinți, copilași, educatori, viitoare mame și iubitori ai muzicii – s-au bucurat de un concert extraordinar la Biblioteca Județeană Satu Mare. Sub conducerea dirijorului Cezar Verlan, Corul Madrigal, alături de pianista Adina Cocargeanu, au prezentat un program special dedicat bebelușilor și copiilor mici, intitulat “Madrigal for Babies”.

Concertul a fost o experiență magică și interactivă, oferind tuturor spectatorilor ocazia unică de a descoperi lumea muzicii într-un mod adaptat nevoilor și intereselor celor mici. Melodiile interpretate au avut efecte benefice asupra limbajului, abilităților de ascultare și memorie, captând atenția copiilor, invitându-i la joacă sau liniștindu-i și pregătindu-i pentru somn.

Bazat pe studii aprofundate cu privire la efectului muzicii asupra copiilor între 0 și 12 luni, precum și asupra femeilor însărcinate, spectacolul-concept oferă participanților ocazia unică să cânte alături de Corul Madrigal melodii cu efecte benefice asupra celor mici.

Programul muzical a cuprins piese ca „Greensleeves”, „Moon River”, „Cântec de leagăn” etc., compuse, între alții, de Henry Mancini, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert sau Joseph Rheinberger. Momentele muzicale au fost special alese pentru acest eveniment. La crearea atmosferei blânde au contribui și lumini colorate și proiecții simple, adecvate evenimentului și vârstei participanților.

Concertul „Madrigal for Babies” face parte din proiectul de cercetare cu același nume, derulat de Corul Madrigal în colaborare cu pianista și muzicoterapeuta Angelica Postu, președinta Asociației Române de Muzicoterapie, specialist care profesează în calitate de muzicoterapeut la Spitalul Universitar de Psihiatrie Charité din Berlin, doctorandă a Universității de Arte din Berlin.

Conceptul și regia evenimentului sunt semnate de Emil Pantelimon, consultanța de specialitate în domeniul muzicoterapiei este oferită de Angelica Postu, Dorin Popovici creează proiecțiile video, iar la pian interpretează Adina Cocargeanu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente