Acasă Locale Stiri Satu Mare Concurs de poezie, desen și maraton de poezie la Carei

Concurs de poezie, desen și maraton de poezie la Carei

Direcția de Cultură și Sport Carei organizează a noua ediție a concursului regional de recitări “Mihai Eminescu”. Cea din acest an se desfășoară în 29 ianuarie 2015, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre”, conform următorului program:

-ora 16.00 Clasele V-VIII, Limba română

-ora 17.30 Clasele IX-XII, Limba română

-ora 18.15 Decernarea premiilor la concursul de desene și grafică cu tematica creațiilor eminesciene

-ora 18.30 Clasele V-VIII, Eminescu în altă limbă

-ora 19.00 Clasele IX-XII, Eminescu în altă limbă

Ediția din acest an se desfășoară pe două categorii distincte: ciclul gimnazial și ciclul liceal. O școală poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceștia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot și citi.

Concurenții se pot înscrie și pentru secțiunea Eminescu în altă limbă (maghiară, germană sau engleză).

Premiile, la fel ca în anii precedenți, vor consta în diplome și cărți.

Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.

Termenul limită de înscriere este 27 ianuarie 2015, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel dupa modelul de mai jos la Direcția de Cultură Carei din Castelul Karolyi de luni până vineri, între ora 10.00 și ora 15.00 sau pe email la adresa: [email protected]

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0261-861-481.

Concurs de desen și grafică

Direcția de Cultură și Sport Carei organizează prima ediție a concursului de desene și grafică având ca temă: simboluri și motive din creația eminesciană.

Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.

Desenele vor fi realizate pe foi A3 (bloc mare de desen), având trecute la subsol numele, instituția de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și titlul lucrării.

Un elev poate participa în concurs cu o lucrare. Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.

Lucrările se vor depune la Castelul Károlyi (biroul 26), de luni până vineri între orele 10-15, până în data de 27 ianuarie 2015. Desenele vor fi expuse în cadrul unei expoziții în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 30 ianuarie – 6 februarie.

Premierea elevilor va avea loc, joi, 29 ianuarie 2015, de la ora 18.15, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre” în cadrul concursului regional de recitări „Mihai Eminescu”. Premiile vor consta în cărți și diplome.

Informații suplimentare la numărul de telefon 0261-861-481 sau la adresa de e-mail: [email protected] Persoană de contact: Adrian Ștefănuți.

Maratonul poeziei românești

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a aniversării a 165 ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei organizează cea de-a doua ediție a Maratonului poeziei românești. Acesta are ca scop popularizarea autorilor români de poezie în rândul tinerilor și conștientizarea importanței cunoașterii propriilor valori culturale.

Maratonul poeziei românești se va desfășura joi, 15 ianuarie 2015, între orele 10-14, în Sala de simpozioane a Castelului Károlyi și va consta într-un recital de poezie, susținut de elevi.

Se vor putea recita poezii scrise de autori români, indiferent de curentul literar sau de genul de poezie abordat.

Vă invităm pe acestă cale să participați la Maratonul poeziei românești. Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la telefon 0261.861.481 sau la e-mail: [email protected] Persoană de contact: Adrian Ștefănuți.

- Advertisment -

Cele mai populare

Oradea ,Baia Mare si Sălaj se află în scenariu roșu

Oradea şi alte şapte localităţi din judeţul Bihor au depășit pragul de incidenţă de 3 la mie infectări, astfel că școlile vor...

Echipă și haită

Între luminoasa solidaritate de echipă și înnegurata cârdășie de haită există un abis pe care nici un fel de argumentație de pragmatism...

Lege în SUA care va permite vaccinarea copiilor mai mari de 11 ani, fără acordul părinților

Pe 7 octombrie 2020, în timpul unei întâlniri virtuale programate în grabă, patru membri ai Consiliului Districtului Columbia, SUA, care alcătuiau Comitetul...

Italia, protestează violent

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente...

Comentarii recente