29.8 C
New York City
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăLocaleNationalePonta trimite miniștrii să discute cu companiile petroliere despre un preț "corect"...

Ponta trimite miniștrii să discute cu companiile petroliere despre un preț „corect” al carburanților

Premierul Ponta le-a cerut miniștrilor Transporturilor și Finanțelor să discute cu companiile petroliere despre prețul carburanților astfel încât acesta să ajungă la un nivel „corect și rezonabil” în România, în contextul scăderii cotației mondiale a petrolului și al nemajorării accizelor și taxelor.

Solicitarea a fost adresată în ședința de guvern, a cărei deschidere a fost transmisă pentru prima dată pe Youtube.

„Îi rog public pe cei doi miniștri, pe ministrul Transporturilor și ministrul Finanțelor, să aibă o discuție normală, instituțională, între Guvern și companiile private din domeniul combustibililor, pentru că acciza a rămas ca în 2014, toate taxele sunt ca în 2014, prețul petrolului a scăzut peste tot în lume, numai la noi nu scade. Sigur, prețul este la pompă, nu e făcut de Guvern, dar sunt absolut convins că o discuție serioasă cu companiile ne va ajuta să ajungem la un preț corect și rezonabil”, le-a spus Ponta miniștrilor.

Prețurile la benzină și motorină în statele UE sunt în principal influențate de cotațiile internaționale ale petrolului.

Prețul petrolului Brent a coborât miercuri sub 50 de dolari pe baril pentru prima oară din mai 2009 până în prezent.

Prețurile petrolului au scăzut cu 48% în 2014, consemnând cel mai mare declin de la criza financiară din 2008 până în prezent, în condițiile în care OPEC a decis să nu reducă producția de petrol, pentru a nu pierde cota de piață pe care o deține la nivel global în favoarea producătorilor din Statele Unite. OPEC furnizează 40% din necesarul de petrol la nivel mondial.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente