miercuri, mai 29, 2024
AcasăEconomico-socialSocialCondiții mai bune pentru primirea refugiaților în Vama Halmeu

Condiții mai bune pentru primirea refugiaților în Vama Halmeu

Consiliul Județean (CJ) Satu Mare și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare (DGASPC) continuă colaborarea cu UNICEF România în vederea sprijinirii copiilor și familiilor care fug din calea războiului și se refugiază în județul Satu Mare, anunță compartimentul de comunicare din cadrul CJ Satu Mare.

În cursul zilei de marți, 6 septemrbie 2022, la Consiliul Județean Satu Mare a avut loc o ședință de lucru a președintelui CJSM, Pataki Csaba, Voica Tomuș, specialist în protecția copilului – UNICEF România, Anna Juarez, specialist internațional în prevenirea traficului de ființe umane – UNICEF International și Florian Sălăjeanu, reprezentant UNICEF România pentru județele Satu Mare și Maramureș și președinte ASSOC Baia Mare. În cadrul ședinței de lucru, împreună cu reprezentanții DGASPC și directorul Mariana Dragoș, s-a discutat un plan de măsuri în vederea continuării susținerii serviciilor sociale de permanență în Vama Halmeu și asigurarea nevoilor de bază pentru copiii ucraineni care trec granița neînsoțiți.

UNICEF și-a exprimat dorința de a îmbunătăți condițiile de primire a refugiaților în Vama Halmeu și de a pune la dispoziția ONG-urilor și voluntarilor logistica necesară și spații noi adecvate, astfel încât activitatea de sprijinire a refugiaților să se desfășoare în condiții cât mai bune. UNICEF va continua, de asemenea, să ofere DGASPC suport pentru acele servicii care urmăresc incluziunea copiilor ucraineni, mai arată sursa amintită.

Pataki Csaba: „În ultimele 6 luni Consiliul Județean Satu Mare, prin instituțiile sociale din subordine, a sprijinit constant victimele războiului din statul vecin. Să nu uităm însă că aceşti oameni au nevoie în continuare de noi. Ne dorim ca și de acum inainte să sprijinim copiii ucraineni care ajung în județul nostru, să le oferim protecție și un set minim de servicii sociale, astfel încât să ne asigurăm că sunt îngrijiți corespunzător”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente