29.8 C
New York City
joi, august 18, 2022
AcasăsusConferința despre Tineret și Interculturalism la Muzeul Județean de Istorie

Conferința despre Tineret și Interculturalism la Muzeul Județean de Istorie

Prezenți în sală au fost 87 de tineri care s-au bucurat de prezența unor oratori de excepție, dar și o echipă de organizare a evenimentului foarte numeroasă. Discursurile inspiraționale ale vorbitorilor: Loredana Urzică, Mihai Pop, Mark Adrian Török, Botond Talpas, Sugár Teodor Dávid, Alexandra Damian și Victor Miron au iluminat fețele celor din sală.

Mihai Pop, în timpul discursului lui, a lansat o ofertă prin care 3 tineri sătmăreni să participe la un proiect în germania și danemarca. Mark Török ne-a vorbit despre SamStudia ca și cadru de dezvoltare al tinerilor sătmăreni, dar și despre necesitatea unei strategii de tineret care sa fie transinstituțională și interculturală. Victor Miron a dat cărțile pe față și ne-a povestit despre pasiunea lui pentru citit. Loredana Urzică ne-a făcut să înțelegem relevanța voluntariatului și a implicării în contextul dezvoltării personale și al succesului în viață. Sugár Teodor Dávid și Alexandra Damian ne-au povestit de un proiect minunat numit HungaRomânisme care are ca scop crearea de punți între culturi și limbi (pentru început maghiară și română). Botond Talpas ne-a prezentat interculturalismul din punct de vedere economic.
Echipa de organizare promite ca discursurile în format video vor apărea în curând pe canalele de comunicare ale asociației.
Acest eveniment a fost organizat de Asociația SamStudia alături de Consiliul Județean al Elevilor. Au făcut posibilă organizarea acestui proiect: Muzeul Județean de Istorie Satu Mare, Cafeneaua The Line, Design Service și Amarilis Welnera.

1 COMENTARIU

  1. faptul ca copiii au participat la un astfel de eveniment este un pas in fata ,deoarece , s-au discutat lucruri interesante si prospere mai ales pentru comunitatea in care locuim .

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente