Acasă sus Prefectul s-a întâlnit cu reprezentații situațiilor de urgență

Prefectul s-a întâlnit cu reprezentații situațiilor de urgență

Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență(CJSU) de la nivelul județului Satu Mare s-a reunit astăzi, 14 aprilie 2014, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” pentru a discuta pe tema „Managementul situațiilor de urgență generate de seisme”.

La ședință au participat prefectul Eugeniu Avram în calitate de președinte al CJSU Satu Mare, împuternicitul la comanda ISU „Someș” Satu Mare, col. Dan Gheorghe, primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, reprezentantul local al Inspectoratului de Stat în Construcții, Angel Bustan, reprezentanții E-ON Gaz, Electrica și specialiști din cadrul Instituției Prefectului, respectiv ai ISU „Someș” Satu Mare.

În cadrul ședinței s-a discutat despre riscurile care pot apărea în cazul unui cutremur la Carei, despre modul în care trebuie făcută informarea populației, despre planificarea, pregătirea resurselor și serviciilor.

Discuțiile au pornit ca urmare a exercițiului de simulare în caz de dezastre din data de 29 noiembrie 2013 de la Carei și au vizat reactualizarea informațiilor și planurilor pentru situații de urgență în  municipiul Carei.

“A fost o întâlnire foarte bine venită, aplicată, o ocazie bună să ne responsabilizăm. Necesitatea acestei întâlniri a pornit de la domnul primar Kovacs Eugen. Autoritățile locale din municipiul Carei trebuie să fie instruite, să știe clar ce să facă într-o astfel de situație” a declarat prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram.

În județul Satu Mare, zona Careiului este considerată cu risc principal de cutremur, ultimul seism având loc în anul 1834.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente