29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăsusPrefectul s-a întâlnit cu reprezentații situațiilor de urgență

Prefectul s-a întâlnit cu reprezentații situațiilor de urgență

Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență(CJSU) de la nivelul județului Satu Mare s-a reunit astăzi, 14 aprilie 2014, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” pentru a discuta pe tema „Managementul situațiilor de urgență generate de seisme”.

La ședință au participat prefectul Eugeniu Avram în calitate de președinte al CJSU Satu Mare, împuternicitul la comanda ISU „Someș” Satu Mare, col. Dan Gheorghe, primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, reprezentantul local al Inspectoratului de Stat în Construcții, Angel Bustan, reprezentanții E-ON Gaz, Electrica și specialiști din cadrul Instituției Prefectului, respectiv ai ISU „Someș” Satu Mare.

În cadrul ședinței s-a discutat despre riscurile care pot apărea în cazul unui cutremur la Carei, despre modul în care trebuie făcută informarea populației, despre planificarea, pregătirea resurselor și serviciilor.

Discuțiile au pornit ca urmare a exercițiului de simulare în caz de dezastre din data de 29 noiembrie 2013 de la Carei și au vizat reactualizarea informațiilor și planurilor pentru situații de urgență în  municipiul Carei.

“A fost o întâlnire foarte bine venită, aplicată, o ocazie bună să ne responsabilizăm. Necesitatea acestei întâlniri a pornit de la domnul primar Kovacs Eugen. Autoritățile locale din municipiul Carei trebuie să fie instruite, să știe clar ce să facă într-o astfel de situație” a declarat prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram.

În județul Satu Mare, zona Careiului este considerată cu risc principal de cutremur, ultimul seism având loc în anul 1834.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente