Acasă Locale Nationale Consiliera lui Gabriel Oprea, Ingrid Mocanu Popa, adusă la DNA pentru audieri

Consiliera lui Gabriel Oprea, Ingrid Mocanu Popa, adusă la DNA pentru audieri

Consiliera ministrului de Interne Gabriel Oprea Ingrid Mocanu Popa a fost adusă, miercuri seară, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru audieri, ea fiind suspectată că a divulgat informații nedestinate publicității.

Fiind întrebată de jurnaliști dacă făcea copii ale unor documente din MAI, aceasta a dat din cap că nu, după care a intrat în sediul DNA.

Și secretarul general adjunct din MAI, Mihai Șova, este vizat, în acest dosar, urmând ca și el să ajungă la DNA pentru audieri.

În cursul zilei de miercuri, procurorii DNA au făcut percheziții la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și au ridicat din biroul consilierei ministrului Gabriel Oprea și din cel al lui Șova calculatoare, documente și alte probe, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Sursele citate au precizat că Ingrid Mocanu Popa este vizată de anchetatori întrucât ar fi divulgat informații nedestinate publicității.

Direcția Națională Anticorupție arată, într-un comunicat de presă, că în acest caz fac cercetări pentru infracțiuni de corupție care ar fi fost comise de funcționari din Ministerul Afacerilor Interne.

Ingrid Mocanu Popa a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților din iunie 2008 până în martie 2009, fiind eliberată atunci din funcție prin decizie a premierului Emil Boc. Ea a fost detașată la ANRP de la Ministerul Justiției, în decembrie 2007, unde până în iunie 2008 a ocupat funcția de director al Direcției pentru coordonarea și controlul legislației din domeniul restituirii proprietății funciare.

Consiliera ministrului Gabriel Oprea, detașată la MAI, este angajată la Ministerul de Justiție din octombrie 1998, în urma promovării examenului de admitere în magistratură, și a lucrat la Direcția Juridică până în 2005, apoi la Direcția Elaborare Acte Normative, până în decembrie 2007, când a fost detașată la ANRP. În perioada în care a fost vicepreședinte ANRP, Ingrid Mocanu Popa a coordonat Direcția pentru controlul legislației din domeniul restituirii proprietății funciare, având rang de subsecretar de stat.

Potrivit declarației sale de avere, Ingrid Mocanu Popa are patru terenuri intravilane, trei în județul Ilfov și unul în județul Brașov.

Primul teren intravilan, de 1.500 metri pătrați, l-a cumpărat în 2005 împreună cu Mocanu Florin, fiecare dintre ei având câte 50 la sută din suprafață. Un an mai târziu, soțul său, Popa Mocanu Iuliu, a cumpărat un alt teren intravilan, de 500 metri pătrați, în orașul Zărnești, județul Brașov. În anul 2007, Ingrid Mocanu Popa și Mocanu Florin au achiziționat un alt teren de 500 metri pătrați, în comuna Bragadiru, iar în 2008 ea a cumpărat încă 500 de metri pătrați de teren intravilan în comuna Domnești.

Ingrid Mocanu Popa are un autotursim Mitsubishi Outlander, dobândit prin exercitarea dreptului de opțiune de cumpărare în urma încheierii unui contract de leasing în 2009.

Din declarația de avere, mai reiese că ea nu deține apartamente, case de locuit, case de vacanță sau spații comerciale.

Totodată, în declarația de avere nu apar trecute bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de artă și numismatică care să depășească 5.000 de euro și nici bunuri mobile a căror valoare depășește 3.000 de euro fiecare și bunuri înstrăinate în ultimele 12 luni.

Popa a trecut în declarația de avere trei carduri de credit în valoare de 41.700 de lei și un depozit de 4.800 de lei. Ea a mai notat că are un credit deschis în anul 2007 scadent în anul 2015, la momentul completării declarației având de returnat încă 1.700 de euro.

Ingrid Mocanu Popa a încasat în anul 2012 venituri salariale în valoare de 134.990 de lei, din care 128.781 de la Ministerul Justiției, 4.463 de la Universitatea București pentru activitate didactică și 1.746 de lei pentru formare profesională și drepturi de autor.

Potrivit declarației de avere depuse anul trecut, Mihai Șova nu deține terenuri și nici alte imobile, ci doar un autoturism Mercedes, fabricat în anul 2007.

În plus, acesta susține că nu deține bunuri de valoare și nici nu are depozite bancare a căror valoare totală depășește 5.000 de euro.

Mihai Șova este secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Interne din mai 2014, anterior el fiind secretar general al Ministerului Apărării Naționale și consilier parlamentar, la Comisia pentru apărare din Senat.

Mihai Șova arată în declarația de avere că a contractat de la Bancpost, în anul 2008, un credit în valoare de 44.544 de lei.

Acesta a declarat că în anul 2013 a obținut, din salariu, un venit anual în valoare de 92.158 de lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente