Acasă Locale Stiri Satu Mare Consilierii PNL și UDMR l-au pus la zid pe primarul Coica

Consilierii PNL și UDMR l-au pus la zid pe primarul Coica

sedinta1Consilierii liberali și UDMR au criticat unele afirmații făcute în presă de către primarul Dorel Coica. De asemenea, aceștia susțin că de cele mai multe ori nu sunt consulatați în problemele importante ce vizează municipalitatea.

Unul dintre cei mai critici a fost consilierul liberal Cosmin Rațiu, care a adus în discuție problema demolării garajelor „care după părerea mea este un abuz”, dar și problemele legate de salariile de Olimpia. Acesta a subliniat că deși consilierii UDMR și PNL au fost criticați în presă de către primarul Dorel Coica „nu noi suntem vinovați că jucătorii nu au bani, deoarece în ședințele de la sfârșitul anului trecut am cerut achitarea restanțelor”.

„Olimpia a primit 400.000 de lei de la Consiliul Județean și 300.000 de lei de la Consiliul Local. Nu înțeleg de ce nu au bani. Un răspuns ar fi că ce s-a dat acum, a mers pe datorie”, spune Maskulik Csaba.

Un alt subiect adus în discuție a fost cel referitor la închiderea circulației în Centrul Vechi și reamenajarea Pasajului „Corneliu Coposu”. „Idei poate să dea oricine. Noi cerem soluții de la primar. Nu sunt în stare să facă mentenanță și să aibă grijă de ce avem acum. Cum putem să facem un alt proiect?”, se întreabă consilierul Gergo Butka.

Replica lui Butka vine după ce în cadrul unei conferințe de presă organizate în această săptămână de primarul Dorel Coica, acesta a afirmat că „groapa lui Gyuszi colcăie de șobolani”, și că ar trebui găsită o soluție pentru reamenajarea pasajului din Centrul Nou.

Ironic dea dreptul, consilierul Cosmin Rațiu, l-a întrebat pe primar cum a fost în America, după care a început să-i adreseze câteva întrebări în limba engleză, însă a fost oprit la timp de către președintele de ședință, Magyar Lorand.

Cu toate acestea, Rațiu nu a renunțat la ironii, reluând atacurile verbale la adresa edilului. Când la sfârșitul ședinței primarul s-a ridicat să părăsescă sala, Rațiu l-a oprit spunându-i „domnule primar v-am adus căști, puteți să stați, vi le puneți și după ce vorbesc puteți să le dați jos”.

Consilierul liberal a adus cu el la ședință o perechete de căști antifonice, provocând zâmbetul consilierilor.

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente