Acasă sus Consilierii UDMR Carei încurajează nereevaluarea clădirilor societăților comerciale

Consilierii UDMR Carei încurajează nereevaluarea clădirilor societăților comerciale

Profitând de faptul că dețin majoritatea în Consiliul Local,consilierii UDMR au votat în cadrul ședintei de vineri,14 martie pentru un mod de calcul al impozitului pe clădiri pentru o anumită societate comercială care este total diferit față de obligațiile  de plată conform Codului Fiscal,puse la dispoziția consilierilor de Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primărie Carei.

Dacă conform acestor obligatii societatea în cauză trebuia să plătească o sumă de 55.137 lei ,provenită din debit 4.066 lei  rămășiță  anii anteriori 29.524 lei și accesorii 25.612 lei, primarul Kovacs,prin hotărârea de astăzi propune ca această  firmă să  plătească  numai 15.575 lei la care se adaugă penalități de  4.500 lei .

Deci în loc de 55.137 lei cât ar fi normal să plătească,societatea Gelen srl  va plăti doar 20 mii lei,creându-se astfel un precedent care va da ocazia și altor firme agreate de consilierii UDMR  să solicite același lucru.

Faptul este evidențiat de consilierul Ciută care oferă și alte detalii legate de acest subiect:

Dacă v-ați uita la proiectul de hotărâre de luna trecută ați vedea că imobilul în cauză , cumpărat în data de 12.08.2003, sub semnătura privată, la prețul de 801 milioane lei vechi ,nu a fost declarat spre a fi impozitat.Abia în  anul 2013, în urma încheieri contractului în formă autentică, firma a declarat la impozitare imobilul în cauză.Dacă se aprobă acest proiect nici firma mea personală de producție nu va mai plăti impozitul pe clădiri, urmând să revin peste 10 ani cu o solicitare de scutire .Nu îmi place măsura dublă aplicată la primăria Carei.

Mi-ați imputat domnule primar la ședința trecută că sunt apărătorul săracilor și al ianculeștenilor ,dar atunci dumneavoastră sunteți apărătorul celor care nu iși plătesc impozitele locale.Oare de ce nu mă miră? Nu suntem aici ca să scutim  cetățenii de la plata impozitelor.Ne împrumutăm de bani ca pe  urmă sa scutim de la  plată anume societăți ?!” 

Vizibil deranjat de cele afirmate de către consilierul Ciută ,primarul ridică tonul discuției apelând la limbajul uzual presarat cu deja clasicele aprecieri:,,Sunteți demagog dacă spuneți așa ceva.Avem sute de firme care nu plătesc impozite sau nu pot să plătească …eu susțin pe toți cei ce vor dori să vină să plătească… „

Supus la vot proiectul este aprobat datorită celor  9 consilieri UDMR  prezenți la ședință,existând 5 voturi împotriva,de la  liberali  și 2 abțineri din partea social democraților.

Daniela Ciută

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente