duminică, septembrie 24, 2023
AcasăLocaleNationaleConsumul fructelor în școli va fi finanțat și în noul an școlar

Consumul fructelor în școli va fi finanțat și în noul an școlar

mar

Elevii din învățământul primar și gimnazial vor beneficia și în anul școlar 2016-2017 de programul ”Fructe în școli”, finanțat din fonduri europene și naționale, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Executiv, valoarea totală pentru anul școlar viitor fiind de circa 66 de milioane de lei.

”Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alături de consiliile județene. Astfel, în anul școlar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de 88 de zile de școlarizare. Conform datelor communicate de Ministerul Educației beneficiază de această facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare și I-VIII din învățământul public și privat autorizat și acredicat. Guvernul analizează și extinderea programului pentru preșcolari”, a declarat Liviu Iolu.

În anul școlar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleași valori de 0,37 lei/elev.

El a mai spus că programul va fi finanțat din fonduri europene și naționale. Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE și 34,4 milioane lei reprezintă co-finanțare publică și cheltuieli, altele decât cele eligibile.

Hotărârea mai stabilește și unele măsuri adiacente distribuției de mere, care susțin încurajarea alimentației sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la stațiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziții, târguri sau alte evenimente și/sau activități similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe și/sau legume, inclusiv degustarea de fructe sau legume, cu acordarea de premii, precum și organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe și legume sau activităților educative practice.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente