miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareContrabandă cu țigări la Halmeu

Contrabandă cu țigări la Halmeu

Mașina unui bihorean, burdușită cu țigări

Miercuri, 14 iunie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român, Adalbert F., în vârstă de 56 ani, din județul Bihor, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Ungaria. Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în rezervorul autoturismului, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 360 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.620 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Bihoreanul nu este la prima faptă de acest fel, în luna martie, acesta a mai fost sancționat contravențional după ce în mașina lui – în locașul filtrului de aer – au fost descoperite alte 88 pachete de țigări de proveniență ucraineană. În prezent, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Colete lângă frontieră

Tot miercuri, 14 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu, jud. Satu Mare, au descoperit, la aproximativ 25 de metri de frontiera de stat spre interior, un colet ambalat în folie de culoare neagră, acoperit cu crengi și vegetație. La o distanță de aproximativ 30 de metri au mai găsit alte două colete ambalate similar.

Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Toate cele trei colete au fost transportate de polițiștii de frontieră la sediul instituției, unde s-a constatat că acestea conțin 1.500 pachete cu țigări marca “Compliment Slim”, de proveniență Duty Free. Valoarea totală a țigărilor este de 17.550 lei.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente