Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - Banii de șpagă din spitale

Coș cu VIPere – Banii de șpagă din spitale

O cercetare foarte pareciată, a scos la iveală că bancnotele românești ar fi cele mai murdare din lume. Polimerul din care sunt făcute reține foarte multe bacterii, mult mai multe decât alte tipuri de bancnote, și mult mai mult timp. Explicația fenomenului a fost dată de doi savanți români, experți în șpagă.
În spitalele din Satu Mare, se știe că nuprea ești găgat în seamă daca nu înghesui în buzunarele angajaților ( infirmier, asistent, medic, etc..) ceva „cașcaval”. În ultima perioadă tot mai apreciat este „Caragiale ” și „Vlaicu”, „Enescu” și „Iorga” au cam pierdut teren.
Degeba sunt tot felul de campanii anti-șpagă prin spitale, degeaba salariile au fost mările, pentru că în realitate situația este alta. Mori cu zile dacă nu ai bani, să îi recompensezi pe acești indivizi.
„Bacteriile de pe bancnotele românești provin din spitale, unde banii sunt folosiți pentru șpagă. Datele adunate în ultimii 10 ani ne arată că cele mai murdare locuri din România sunt spitalele, urmate de instituțiile publice și parlament. După ce ies din spitale, acești bani ajung la miniștri sau parlamentari care sunt, de regulă, niște creaturi extrem de împuțite și nespălate”, explică Decebal Popescu, virusolog și doctor în economie.
Experții spun că românii se pot proteja de bacteriile de pe bani dacă renunță definitiv la muncă, pentru că ajutoarele sociale se dau pe card. Totodată, românii trebuie să evite plățile cash la birt și să apeleze la metode moderne de tranzacționare, cum ar fi caietul de datorii urmat de poprirea pe cont.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente