Acasă Cosul cu vipere Coș cu VIPere - Ce te legeni codrule ?

Coș cu VIPere – Ce te legeni codrule ?

cos vipere

Că furturile de lemne din pădurile județului au atins cote alarmante de amețitoare, poate că nu mai miră pe nimeni dar ceea ce s-a petrecut sâmbăta trecută la Negrești Oaș, depășește deja orice închipuire! Un proprietar de pădure i-a surprins pe niște hoți, mai degrabă niște mărunți interlopi din zona Oașului, cum îi furau lemne din pădure. Repede, omul a și sunat la 112, polițiștii au venit dar au spus că nu pot să facă nimic, ba mai mult, i-au reproșat omului că i-a deranjat.

Urmașii lui Garcea au spus că omul nu poate demonstra că lemnele ar fi din pădurea lui dar în acest caz, nu ar fi trebuit să-i întrebe pe hoți de unde au furat lemnele? Din tot județul curg mii de reclamații despre astfel de furturi și mereu este pomenită nezdruncinata frăție dintre hoți, polițiști și pădurari, odioasa treime care distruge sistematic, pădurile județului nostru. Cât despre intervenția autorităților ce să mai vorbim, ați văzut cam cum intervin acestea, tot timpul în favoarea tâlharilor și niciodată ca să apere avutul celor care îi plătesc pentru asta!

În anul 2013 au fost sustrasă ilegal o cantitate de peste 1366 mc masă lemnoasă, în valoare de 224.424 lei, iar în 2014 – 2950 mc, în valoare de 668.000 lei. Din aceasta, 1.647 mc au fost depistați prin controlul propriu al ITRSV, diferența față de 2013 fiind determinată de verificările efectuate la Ocolul Silvic Ciumești și în pădurea Primăriei Certeze, la cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș și Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.

Noi cunoaștem foarte bine modul de gândire al polimilițianului român, bazat pe zicala: „hoțul cu un păcat, iar păgubașul cu o mie”dar atunci la ce mai ținem un imens aparat de stat represiv bugetivor, dacă acesta nu se află, cu trup și suflet, în slujba cetățenilor, cei care prin impozite și taxe susțin acest indigest angrenaj aproape inutil?

Vede cineva cum pe la noi bișnițarii, samsarii, curvele și cerșetorii își desfășoară nestingherit fărădelegile? Se face oare ceva pentru stoparea reală a acestora? Întrebăm și noi așa, chiar dacă știm că n-o să ne răspundă nimeni, în vecii vecilor!

Articolul precedentZiua veteranilor de Război
Articolul următorGafe culturale la Carei
- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente