marți, martie 19, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareGafe culturale la Carei

Gafe culturale la Carei

vulpescu

Ministrul Culturii, care a participat la un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Cărții, l-a confundat pe William Shakespeare cu un celebru personaj al acestuia, Hamlet, potrivit Digi24.

Ministrul Culturii a ținut să sublinieze importanța datei de 23 aprilie, ziua în care s-a născut William Shakespeare, creatorul personajului Hamlet.

Ionuț Vulpescu: „Sigur, este o zi importantă pentru că e legată de unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes și de Hamlet”.

Și fostul ministru al Educației, Remus Pricopie a făcut o gafă, în direct la Digi24.

Remus Pricopie: Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în pădure, într-un cuib. Nu cred că vulpea nu era un cetățean al vreunui… (Elena Vijulie: Nu era vulpe, era lupoaică.) Da, lupoaica nu era cetățean. Și era mitul de întemeiere a Romei. Iar Roma a venit după.

Și tot în emisiunea Kilometrul 0, Călin Popescu Tăriceanu a uitat numele unui roman al lui Mircea Eliade despre care spunea că i-a plăcut foarte mult.

Elena Vijulie: Ce carte v-a marcat în copilărie?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu-mi mai aduc aminte, probabil ceva de aventuri.

Elena Vijulie: Atunci ce roman v-a marcat?

Călin Popescu Tăriceanu: Meitrei, al lui Mircea Eliade.

Președintele Senatului a mai fost autorul unei gafe îndelung comentate. A mers să viziteze noul pod de la Agigea, dar l-a confundat cu vechiul pod și nici la insistențele presei nu s-a lăsat convins că greșește, consemneaza cotidianul.ro.

Din pacate, Ministerul Culturii  este considerat o Cenusăreasa a guvernului, unde sunt numite persoane care nu au nimic a face  cu actul cultural, cum a fost si cazul ministrului Kelemen Hunor, medic veterinar si politician. In ultima perioadă în care a deținut  funcția de Ministru al Culturii din România, una din institutiile aflate în subordinea acestui minister, Directia Judeteana de Cultură Satu Mare, a emis  adresa  586 din 29.09.2014 , prin care se aduce la cunoștintă că busturile  personalităților românesti pot fi amplasate numai intr-un anumit perimetru, trasat pe baza “mentalităților si trecutului istoric al  locurilor” .  În lipsa unui arhitect în cadrul primăriei Carei, Serviciul Urbanism a propus locurile vizitate de Maiestatea Sa, regele Ferdinand al României ca posibile locuri de amplasament pentru bustul acestuia, locuri refuzate constant de consilierii UDMR.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente