Acasă Locale Stiri Satu Mare Gafe culturale la Carei

Gafe culturale la Carei

vulpescu

Ministrul Culturii, care a participat la un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Cărții, l-a confundat pe William Shakespeare cu un celebru personaj al acestuia, Hamlet, potrivit Digi24.

Ministrul Culturii a ținut să sublinieze importanța datei de 23 aprilie, ziua în care s-a născut William Shakespeare, creatorul personajului Hamlet.

Ionuț Vulpescu: „Sigur, este o zi importantă pentru că e legată de unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes și de Hamlet”.

Și fostul ministru al Educației, Remus Pricopie a făcut o gafă, în direct la Digi24.

Remus Pricopie: Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în pădure, într-un cuib. Nu cred că vulpea nu era un cetățean al vreunui… (Elena Vijulie: Nu era vulpe, era lupoaică.) Da, lupoaica nu era cetățean. Și era mitul de întemeiere a Romei. Iar Roma a venit după.

Și tot în emisiunea Kilometrul 0, Călin Popescu Tăriceanu a uitat numele unui roman al lui Mircea Eliade despre care spunea că i-a plăcut foarte mult.

Elena Vijulie: Ce carte v-a marcat în copilărie?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu-mi mai aduc aminte, probabil ceva de aventuri.

Elena Vijulie: Atunci ce roman v-a marcat?

Călin Popescu Tăriceanu: Meitrei, al lui Mircea Eliade.

Președintele Senatului a mai fost autorul unei gafe îndelung comentate. A mers să viziteze noul pod de la Agigea, dar l-a confundat cu vechiul pod și nici la insistențele presei nu s-a lăsat convins că greșește, consemneaza cotidianul.ro.

Din pacate, Ministerul Culturii  este considerat o Cenusăreasa a guvernului, unde sunt numite persoane care nu au nimic a face  cu actul cultural, cum a fost si cazul ministrului Kelemen Hunor, medic veterinar si politician. In ultima perioadă în care a deținut  funcția de Ministru al Culturii din România, una din institutiile aflate în subordinea acestui minister, Directia Judeteana de Cultură Satu Mare, a emis  adresa  586 din 29.09.2014 , prin care se aduce la cunoștintă că busturile  personalităților românesti pot fi amplasate numai intr-un anumit perimetru, trasat pe baza “mentalităților si trecutului istoric al  locurilor” .  În lipsa unui arhitect în cadrul primăriei Carei, Serviciul Urbanism a propus locurile vizitate de Maiestatea Sa, regele Ferdinand al României ca posibile locuri de amplasament pentru bustul acestuia, locuri refuzate constant de consilierii UDMR.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bancnote false de 100 RON plasate pe piața sătmăreană. Infractorii au fost rețiunți de procurori

Județul Satu Mare s-a aflat din nou în atenția procurorilor DIICOT. În cursul zilei de joi, 17 iunie...

De frica ursului l-a prins noaptea în copac

Întâmplare de-a râsul-plânsul în județul vecin. În timp ce culegea ciuperci în pădure, un bărbat din Jibou a...

Situația COVID în județ și în țară

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

România – groapa de gunoi a Europei?

În ultimele zile Poliția de Frontieră Română a interzis intrarea în țară a peste 37 tone de deșeuri....

Comentarii recente