luni, februarie 26, 2024
AcasăCosul cu vipereCoș cu VIPere - De moarte și finanțe nu scapă nimeni

Coș cu VIPere – De moarte și finanțe nu scapă nimeni

cosvipere

De finanțele astea nu scapă nimeni, fie că ești simplu vânzător de pătrunjel în Piața Mică sau ești mare sculă de basculă în Sătmar, anafu e pe tine ca râia pe broască.

Jefuirea cetățeanului începe de la impozite, taxe de căcat, accize și până la abuzurile făcute de inspectori.

Poate nu ar fi rău să amintim de un biet chioșc de cartier închis de ”luptătorii” de la fisc doar pentru că avea pe tejghea într-o cutiuță suma de șase lei și ceva, provenită din restul neridicat de clienți și, care nu era bătută în casă. Bravo, bă băieți, sunteți smecheri rău.

Ăsta nu-i abus? Când papagalii ăia din conducere fură milioane de lei, fac 1 an de pârnaie și pe urmă se plimbă liniștiți și liberi și cu bani populimii în buzunare.
Trecem la altceva, în ultima vreme primarul din satul nostru puțin mai mare ne aburește că reduce știu eu ce impozite pe cladiri, apă de ploaie pentru că și dacă printr-o minune se va reduce ceva, îi vizează pe cei care au la acele adrese sedii de Persoană Fizică Autorizată și pe nimeni altcineva.

Nici nu mai vorbim că la cetățeanul de rând, impozitul pe locuință s-a triplat în ultimul an, iar dacă mergi la un inspector să îți explice de ce? Mai rău te bagă în ceață.
Uite așa au devenit finanțele astea cea mai mare mafie cu acte în regulă din România mai tare decât orice altă mafie, care sporește pe zi ce trece și culege de la populime tot ce se poate, lăsându-l pe bietul cetățean în curul gol și asta totul legal și bine pus la punct.
Am ajuns să avem și cea mai scumpă procedură de înmatriculare a unui autoturism din U.E, cele mai mari impozite și cei mai corupți inspectori.

Nesimținea continuă la ghișee. Acolo unde cetățeanul cotribuabil, este badjocorit de duduile alea care se mișcă de zici că au cârcel în cur cu toate că nu au mai mult de 35-40 de ani, atunci când vine să-și plătească sau să-și declare ceva.
S-au schimbat guverne, s-au schimbat primari, dar nesimțirea tot acolo a rămas. Oare cât vor mai îndura cetățenii, câtă rabdare mai trebuie?
Țara asta, județul ăsta și municipiul ăsta, ne-a mai dat încă o dată dovadă de cât de dobitoci și imbecili sunt cei de la conducere și că doar culoarea politică se schimbă, jegurile rămân tot acolo pe scaune în birouri.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente