29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
AcasăCosul cu vipereCoș cu VIPere - Legea nu-i lege și pentru cimitire

Coș cu VIPere – Legea nu-i lege și pentru cimitire

Am mai scris despre obiceiul celor de la cimitirul de pe strada Botizului și anume acela e a arde deșeurile strânse de pe mormite, această procedură se realizază fix lângă drum iar nimeni, dar absolut nimeni ( ne referim la autorități) nu vrea să facă nimic. Lgea-i lege doar pentru prostănaci dar pentru șmecheri nu.
Scrie negru pe alb că: ”distrugerea prin ardere a deșeurilor, resturilor menajere și vegetației uscate se efectuează cu respectarea prevederilor art.52, alin. 3, lit. b) și art.94 alin.1, litera n) din Legea nr.265/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr.195/22.12.2005 privind protecția mediului, care se referă la obligativitatea obținerii acceptului Agenției de Protecția Mediului și informarea în prealabil a serviciilor voluntare pentru situații de urgență în cazul arderii miriștilor, stufului sau vegetației ierboase”, doar că cei care administrează cimitirul de pe bulevardul Henri Coandă, sau cum îl știe lumea, ” cimitirul de la gară” nu prea iau în considerare aceaste reguli și ard de mama focului coroane și alte deșeuri în incinta cimitirului, la nici zece metri de gardul care-l desparte de un troruar intens circulat.
Asta nu ar fi neapărat cea mai mare problemă, doar că în perioada în care ard acele deșeuri, toată zona se umple de un fum dens și toxic care îi deranjează pe localnici.
Asta se întâmplă de mai multe ori pe săptămână și ciudat că Poliția Locală nu face nimic cu toate că, oamenii reclamă telefonic acest caz.
Ne întrebăm oare ce se întâmplă cu banii pe care administrația cimitirului îi adună de la clienți pentru salubrizare, dacă aceste deșeuri sunt arse în incintă? Oare pentru acei bani se emite vreun bon fiscal?
Cei drept nici Poliția Locală și nici vreun control de la ANAF nu prea a trecut pragul cimitirului, (poate se tem că vor fi mituiți cu vreo groapă la umbră și-un copârșeu din lemn bun).
Reamintim atât administratorului cât și Poliției Locale Satu Mare că: ”nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei”, o spune legea, nu noi.
Pregătim un articol mai detaliat pe această temă !!! Până data viitoare. ” Dormiți în pace!”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente