joi, mai 30, 2024
AcasăCosul cu vipereCos cu ViPere: Pasajul Soarelui viitoarea zonă de agrement?

Cos cu ViPere: Pasajul Soarelui viitoarea zonă de agrement?

Pentru renașterea turismului în Satu Mare, administrația locală s-a decis să folosească resursele naturale pentru a mai băga un leu la bugetul local. Așadar Pasajul Soarelui dinspre Micro 17 va deveni în scurt timp unul dintre punctele de atracție pentru turiștii din toată lumea. Învinse în mod constant de natură, autoritățile locale sătmărene s-au decis să nu mai înoate împotriva curentului, ci să valorifice potențialul zonei. Astfel, primăria a comandat deja 500 de gondole chiar de la meșteri venețieni, locuitorii din Valea Orașului urmând să beneficieze de cursuri gratuite pentru folosirea acestora.

„Nu știu de ce în toți acești ani ne-am luptat cu natura în loc să o folosim în sprijinul nostru. Era împotriva firii să tot încercăm să scoatem apa de sub podul de fier dinspre Micro 17. Sigur, totul va fi cu specific local. Băgăm nuferi, stuf și pelicani, o să facem ceva între Veneția și Delta Dunării. Va fi cea mai tare stațiune turistică din Estul Europei”, a declarat primarul Gabriel. Această zonă de agrement va bate în turism ștrandurile din Ungaria cât ai zice pește! De asemenea, autoritățile locale iau în calcul și organizarea unui festival anual de măști, care, cel mai probabil se va ține primăvara, când și Someșul va putea contribui cu niște puhoaie pe ulițele din satele învecinate. 

Mulți dintre cei care s-au perindat pe la Primărie după ce au lipit tri afișe au propus astuparea acelei gropi care crează probleme pompierilor la fiecare ploaie mai mare. Ar mai fi o soluție canalizarea… întreținerea canalizărilor! Cum sătmăreanul deja este obișnuit cu lucru de mântuială, promisiuniile sunt doar vorbe în vânt… ne rămâne… să ne rugăm să nu mai plouă! 

Pasajul Soarelui are deja tradiție apa are o adâncime de aproximativ 120 de cm… la fiecare ploaie mai măricică, iar ca măsuri de ultimă ora s-a luat în calcul și organizarea unor competiții sportive având în vedere că se apropie Ziua Orașului! ”În Satu Mare io născut, aici prin multe io trecut…!”

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente