29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăSportInternationalCosta Rica a produs prima surpriză a Campionatului Mondial de fotbal

Costa Rica a produs prima surpriză a Campionatului Mondial de fotbal

Costa Rica a revenit spectaculos și improbabil în meciul cu Uruguay, de la Fortaleza, și s-a impuns cu scorul de 3-1, producând cel mai mare șoc de până acum la Cupa Mondială din Brazilia.

Partida a început conform planului pentru uruguayeni, care au ajuns până în semifinale în urmă cu patru ani, în Africa de Sud, iar în minutul 24, Diego Lugano a obțiunut un penalty. Edinson Cavani a transformat și miile fani îmbrăcați în tricouri de culoarea cerului din tribunele arenei Castelao au început sărbătoarea.

Costaricanii, care erau cotați cu șanse nule de a depăși Grupa D, din care mai fac parte doar foste câștigătoare ale Cupei Mondiale – Aglia și Italia fiind celelalte două formații -, nu s-au predat și au continuat să atace, așa cum o făcuseră și până în momentul primirii golului.

Joel Campbell, tânărul atacant care a evoluat în sezonul trecut în Grecia, la Olympiakos, însă este jucătorul lui Arsenal Londra, a fost un pericol constant la poarta uruguayană.

Susținut de extraordinarii mijlocași Ruiz, Tejeda și Bolanos, Campbell a reușit să egaleze, în debutul reprizei secunde, cu un șut puternic, pe lângă Fernando Muslera, care a pierdut clar duelul de la distanță al portarilor, cu Keylor Navas.

Golul doi al costaricanilor a venit imediat, după trei minute, când fundașul Oscar Duarte a înscris cu capul, după o lovitură liberă executată impecabil de Ruiz.

Muslera a mai primit un gol, în finalul partidei, de la Urena, care abia intrase pe teren. Uruguay a irosit câteva ocazii, însă a arătat prea puțin fotbal pentru a susține pretențiile la glorie pe care le aveau înainte de meci.

Pe final, nervii echipei „celeste” au cedat, iar Maxi Perreira l-a secerat pe Campbell și a primit cartonașul roșu. A fost prima eliminare de la acest turneu final.

Privați de Luis Suarez, uruguayenii vor juca în următoarele două partide cu sabia eliminării deasupra capului. De cealaltă parte, micuța Costa Rica petrece. Pentru o noapte, „Los Ticos” sunt deasupra a trei campioane mondiale.

 

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente