Coș cu VIPere – A revenit „Singer” pi Szatmar!

Publicat la data de1 septembrie 2019 » 909 Views» De- JurnalulSM » Cosul cu vipere

Credeți că excrocii nu ar mânca și ei o pâine vara asta?!

A revenit în județul nostru metodă „colecționarul“ de mașini de cusut germane, care este în căutare de noi naivi, să nu zicem ”fraieri”.

După o reclamă agresivă prin tot orașul, pe toți stâlpii, cutiile de gaz și unele indicatoare rutiere, mulţi sătmăreni au crezut că l-au prins pe Iştenem de gleznă.
Problema este că o parte din sătmăreni sunt naivi, și pică în plasa excrocilor. Metoda funcționează astfel: Pe afiș, așa zisul colecționar german scrie că va oferi între 50.000 și 60.000 de euro pentru mașini de cusut, mărci germane vechi. În momentul în care cei interesați să vândă îl contactează, acesta spune că va oferi banii doar dacă mașină este fabricată în 1894 și dacă are document de autenticitate.

Cum în cele mai multe cazuri acest act lipsește, așa zisul colecționar îl pune în legătură cu un alt individ care pentru sumă de 8.500 de euro îi oferă actul de autenticitate. Problemă este că după ce vânzătorul obține acel act și fericit vrea să îl întâlnească pe colecționar, acesta nu mai răspunde la telefon.
O altă șmecherie este, ”serii apropiate”, “Persoana care sună la numărul de telefon din anunț este rugată să comunice seria mașinii de cusut. După aceea, i se spune că, într-adevăr, deține o mașină de cusut originală, însă ”colecționarul” vrea să cumpere numai câte două, cu seriile apropiate.
Când cel care vrea să-și vândă mașina de cusut veche cu 50.000 de euro spune că nu are nici cea mai mică idee unde poate găsi alta cu serie apropiată, persoana de la capătul firului îi va spune că, din fericire, chiar știe o persoană care deține mașina dorită”.  Vânzătorul este înștiințat, în cele mai multe cazuri, că persoana care vinde „perechea“ mașinii de cusut este în vârstă sau cu dizabilități, nu poate pleca de acasă și vinde mașina la un preț „modic“, între 1.000 și 1.500 de euro.
Persoanele care cad în această capcană cumpără mașina de cusut, după care sună ”colecționarul german”, însă la acel număr de telefon nu mai răspunde nimeni. Astfel, banii intră în buzunarele escrocilor, care nu fac altceva decât să vândă o vechitură cu un preț cuprins între 1.000 și 1.500 de euro”
Polițiștii doar atât pot face să le recomande tuturor să fie extrem de precauți pentru că banii pierduți astfel rareori sunt recuperați. De prins pe excroci, nimeni nu-i poate prinde pentru că ei nici nu se fac văzuți la față, toată „afecerea” se întâmplă doar la telefon.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.