Coș cu VIPere – Tot probleme

Publicat la data de12 august 2019 » 257 Views» De: JSM - redactia » Cosul cu vipere

La noi în urbe, continuă maghiarizarea tacită, acele monumente de la intrările în oraș. Dacă înainte scria doar Satu Mare acum apare și în maghiară și germană. Se pare că este chiar illegal cum e și cu maghiarizarea numelui orașului și în sala de consiliu local. În lege se spune doar de plăcuțele din metal de la intrările în oraș și de la intrarea în primărie. De ce scrie în germană când nu mai sunt nemți, că ori au plecat ori au fost maghiarizati?
La liceul Kolcsey vin autocare din Ungaria care parchează în stațies de autobus, fără ca Poliția Locală să ia vreo măsură.
Pe lângă aceste probleme, sunt și alte lucruri negative care se intâplă. În plin centrul orașului, se joacă footbal în Groapa lui Gyuszi.
Tencuiala caed la greu de pe clădirea roz de lângă Popular și asta în bucăți mari. Lângă Aurora s-a reabilitat fațada dar doar la parter, probabil de magazine. Foarte civilizat arată acum clădirea…Dar ce frumos arată trotuarul din față restaurantului Miorița după renovarea fațadei, acolo unde muncitorii pur și simplu l-au mânjit cu toatate vopselele, nici să nu mai zicem de mormanul de nisi.
Semnul de sens giratoriu la întrarea dinsprec strada Ștefan Cel Mare, lipsește. Stradă Ham Janos e și utca de 3 ani deși nu este hotărâre de consiliu local în acest sens. Dacă dincolo Ștefan Ruha a devenit Ruha Istvan, aici Ham Janos trebuia să devin Ham Ioan, nu?
Orașul nu are câtuși de puțin un gospodar de aceea este un haos total. Totul e conform planului,nu contează că suntem în România și că orașul are două treimi români.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.