Acasă Locale Stiri Satu Mare Cota progresivă ar putea crește din 2016 în trei trepte

Cota progresivă ar putea crește din 2016 în trei trepte

Guvernul intenționează să renunțe la cotă unică de 16%, începând din 2016, și să introducă cote progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% și 35%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru Buget și consultat de MEDIAFAX.

Ministrul Ioana Petrescu nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar în instituție, autoritatea în ceea ce privește stabilirea politicii fiscale, nu s-a fãcut niciodată un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare, se arată într-un comunicat al MFP.

În document, care conține mai multe propuneri de măsuri fiscale, se precizează că una dintre acestea ar fi: „Introducerea impozitului progresiv pe venit, începând cu 2016 (3 cote progresive de 15%, 25% și 35%)”.

Propunerile au fost prezentate în Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget.

„Cota progresivă reprezintă una dintre soluțiile mai sigure în discuțiile cu FMI și CE privind recuperarea golului de venituri de la bugetul statului anticipat pentru 20015, dar acum ANAF nu este pregătită tehnic pentru introducerea imediată. Programele pe care s-a operat impozitul pe venitul global, eliminat în 2005, sunt depășite și nu pot fi adaptate la noile sisteme. Înțeleg, totuși, că există discuții pentru eventuala introducere de la mijlocul anului viitor, mai ales în cazul în care în poziția de premier va fi numit Florin Georgescu, un susținător al cotei progresive”, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate discuțiilor, care au confirmat datele din documentul MFP.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente