marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCote de apărare depășite pe râuri din județul Satu Mare

Cote de apărare depășite pe râuri din județul Satu Mare

Ca urmare a precipitațiilor căzute și a topirii parțiale a statului de zăpadă, au crescut nivelurile cursurilor de apă din bazinul hidrografic Someș-Tisa.

În momentul actual, se înregistrează depășiri ale cotelor de atenție pe cursurile de apă:
• Tur, la stația hidrometrică Micula;
• Crasna, la stațiile hidrometrice Craidorolț și Berveni;

De asemenea, ca urmare a propagării înspre aval a viiturii formate în bazinul hidrografic Crasna, se înregistrează depășirea cotei de inundație pe râul Crasna, la stația hidrometrică Domănești.

Polderul Moftin din județul Satu Mare a intrat în funcțiune și atenuează unda de viitură pe sectorul din aval.

„Menționăm faptul că este în vigoare Avertizarea hidrologică nr.19, emisă astăzi, 27 februarie, de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. Aceasta poate fi consultată accesând linkul: https://www.hidro.ro/…/avertizare-hidrologica-nr-19…/

Specialiștii noștri monitorizează permanent nivelurile și debitele cursurilor de apă și asigură fluxul informațional al datelor prin Dispecerat către toate instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență. Totodată, aceștia aplică programul de măsuri pentru exploatarea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice în sezonul rece. Hidrologii realizează măsurători de debit şi observații la stațiile hidrometrice, astfel încât informațiile să ajungă prompt la toate instituţiile implicate în gestionarea evenimentelor”, a transmis Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Sursa: Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente