Acasă sus Credite BERD pentru dezvoltarea municipiului Satu Mare

Credite BERD pentru dezvoltarea municipiului Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica a avut luni, 26 august, o întâlnire cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Delegația a fost formată din Daniela Leonte, director department Eficiența Energetică Tractebel Engineering, Mădălina Balaca, manager operațiuni Tud Business Consulting,  Daniel Hesse, international know- how-transfer, Berliner Energie Agentur, Miruna Gala, associate banker BERD, Anca Melinte, associate Tuca Zbarcea Asociatii, Bogdan Anton, senior consultant, Tactebel Engineering.

La întâlnire au participat și specialiști din cadrul aparatului propriu al primarului: viceprimar Dr.Roca Radu, manager public Dan Băbuț, director economic Lucia Ursu, șef serviciu juridic Mihaela Racolța, șef serviciu achiziții Mihaela Manoliu și alții.

Scopul întâlnirii a fost analiza posibilităților de implementare a unor proiecte de dezvoltare în municipiul Satu Mare prin creditare BERD.

S-a pus în discuție posibilitatea reabilitării, modernizării și extinderii iluminatului public cu scopul eficientizării consumului de energie electrică în municipiul Satu Mare.

Un alt subiect abordat a fost reabilitarea termică și energetică a unităților de învățământ precum și opțiunile financiare în cazul implementării proiectelor.

Reprezentanții BERD se vor deplasa pe teren în cursul zilei de marți și miercuri pentru a analiza situația existentă și pentru a studia posibilitățile de creditare și implementare a proiectelor propuse.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente