duminică, februarie 25, 2024
AcasăInterviuriPavel Bartoș: Ramon este o bucurie de film

Pavel Bartoș: Ramon este o bucurie de film

Popor talentat, Pavel Bartoș a ajuns la Satu Mare pentru a-și promova filmul – Ramon. Îndrăgitul actor și om de televiziune l-a avut alături pe regizorul filmului, Jesus del Cerro.

Porniți într-un turneu de promovare maraton, care cuprinde 21 de orașe, cei doi au ajuns și la Satu Mare. Imediat după sosire, aceștia s-au așezat la o discuție tare faină, prietenească cu reprezentanții din mass-media locală. După câteva minute bune de depănat amintiri despre cum era Sătmarul pe vremea în care Pavel Bartoș era actor al Teatrului de Nord Satu Mare, au urmat și discuțiile despre film, care într-adevăr a fost așa cum l-au anunțat cei doi, o bucurie.

„E poate cel mai mare turneu de promovare pe care l-a făcut un film. Noi cuprindem 21 de orașe, nu știu care turneu de promovare a mai cuprins 21 de orașe. Noi facem acest lucru tocmai ca să le mulțumim oamenilor și bineînțeles că asta face bine și orașului în care ne ducem, și cinematografului în care ne ducem și implicit filmului nostru. Lumea se bucură că noi venim. Oriunde ne-am dus, după a fost un boost. Știi cum e, film nu faci în fiecare lună sau în fiecare an și e ca și copilul nostru și vrem să îl arătăm tuturor”, a spus Pavel Bartoș pentru Jurnalul de Satu Mare.

Fiecare părinte, își laudă puiul, așa și cei doi oaspeți dar după terminarea proiecției, am constatat că pe bună dreptate. Într-o perioadă scurtă de timp în care au fost lansate mai multe filme românești, Ramon continuă să se mențină pe primul loc în cinematografe. Secretul, probabil sunt mai multe, pricipalul ingredient fiind ”indubitabil” Pavel Bartoș, acest one man show, acest actor grozav care dă sarea și piperul filmului.

„Este o bucurie de film. Am muncit cu drag, am vrut să facem o altfel de comedie, o poveste și se pare că din ale publicului reacții, ne-a reușit. Iată că de două săptămâni încoace suntem pe primul loc în cinematografe, și asta datorită publicului. Ramon este și comedie, și comedie romantică, e și film de acțiune și în primul rând e un film pentru toată lumea. Pentru tineri, pentru puștani, pentru vârsta a treia, pentru îndrăgostiți. S-a muncit mult la el. Să filmăm o grămadă de locații a fost foarte greu, dar a meritat din plin toată treaba asta. Filmul este făcut după o idee a mea. Noi am mers pe ideea că un simplu om, poate să-i schimbe pe cei din jurul său. (…) Ce mă bucură, este că acest film față de altele, un film de obicei după prima săptămână se duce în jos, aici a crescut, se vede că s-a dus din vorbă în vorbă. Filmul a vorbit de la sine și m-a bucurat asta. Au ieșit acuma o grămadă de filme, și Ramon e un film românesc. O comedie curată să aibă succesul ăsta…”, a mai spus Pavel Bartoș.

Reîntâlnirea cu sătmărenii, Pavel a asemănat-o cu o vizită pe care le-o faci părinților: emoționantă, benefică. Sătmărenii s-au bucurat de prezența sa la Satu Mare, precizăm că filmul a fost sold out și proiecția a început în aplauze, și s-a terminat la fel. Amintim că timp de doi ani, Pavel Bartoș a fost actor al Teatrului de Nord Satu Mare, totul având o conotație aparte, fiind alături de Pavel și foști colegi de la Teatrul de Nord Satu Mare, îl amintim aici pe actorul Sorin Oros.

„Reîntâlnirea cu sătmărenii… e ca și cum ai veni la părinții tăi. Ști, părinții tăi sau cei dragi ție, te validează deocamdată cel mai greu, ei au prețenții. Eu am emoții pentru că vreau să se bucure de ce fac eu și de aceea țin să ajung și în oașele în care eu am lucrat: Timișoara, Satu Mare, Miercurea Ciuc… am niște emoții mari de tot. Sunt normale, sunt benefice. Mă bucur că am venit cu un produs pe care eu îl cred foarte bun și mă bucur că lumea se bucură”, a povestit Pavel Bartoș.

Critici de film nu suntem, recenzii subiective și corecte nu putem face, însă bazându-ne pe emoția care ne-a transmis-o filmul, pe dorința de a susține producțiile românești, noi spunem că Ramon merită văzut.

„Spectatorii care merg la cinema să vadă Ramon, ies mai fericiți. Intră cu un nivel de fericire 6 și ies cu 8. Este un film complex care prezintă multe situații. Avem un om de la țară, avem pe cineva vegetarian din mediul urban, oricare dintre spectatori se poate regăsi în unul din personaje. Ramon este un fel de Forrest Gump românesc”, ne-a declarat regizorul filmului, Jesus del Cerro.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente