Acasă Cosul cu vipere Cui i se acrește laptele?

Cui i se acrește laptele?

Lovitură fulgerătoare la piața mare din Sătmar: verificările făcute de o comisie în frunte cu primarul Coica au scos în evidență un adevăr de-a dreptul brutal: în toată piața a fost găsită doar o singură ”afacere” care funcționa legal.

Primarul nu a mers așa de-a surda în piață, avea deja un puhoi de reclamații privind gheșefturile făcute ca la…tarabă, dar poate că nici el nu și-ar fi imaginat că realitatea va depăși până și cel mai acide reclamații.

Noi scriem de mai bine de un an despre găinăriile lui Glodeanu de la Piața de Vechituri și Piața mică, am vorbit despre stilul în care se decontează niște sume, despre dispariția a zeci de mese metalice de abia făcute, din Piața de Vechituri, despre dijmuirea fără milă a piețarilor, și câte și mai câte.

Dacă am fi fost luați în serios de la început, nu s-ar fi ajuns aici domnule primar și nu am scris toate acele lucruri ca să-l dăm jos pe abuzivul ăla și să ne pui pe unul dintre noi în locul său, că har Domnului, noi muncim pentru o pâine cinstită, ceea ce pe la piețe, după cum foarte bine ați constatat, nu prea se întâmplă!

Dar pentru a întregi acest carnaval care se pare că mai merge, vă vom prezenta o mică istorioară, hazlie până la urmă, în care marele mâncău și pilangiu de la Piețe din partea nordică a Sătmarului, a luat plasă. La figurat de data asat, că plase pline cu produse niciodată plătite, ia de ani de zile.

Într-o zi, muntosul ăsta s-a apropiat tiptil de o bătrânică și harșt!, i-a și confiscat vreo trei flacoane la doi litri pline cu lapte, vezi Doamne, drept taxă petnru că baba stătea ilegal prin piață,

A urmat apoi scenariul clasic în care niște polițiști locali au alungat-o pe femeie pe motiv că vinde lapte ilegal. Ghiciți cine-o grohăilă ăla care i-a trimis peste băbuță?

Adică, biata țărancă s-a văzut, cât ai clipi, și cu laptele luat și cu poliția pe cap.

Numai că săteanca noastră, nu s-a lăsat chair așa ușor păcălită, astfel că a stat la pândă și în momentul în care Glody a ieșit din birou, femeia și-a luat un avânt puternic, a intrat repede în birou și și-a recuperat triumfătoare, laptele confiscat.

Nu știm ce față o fi făcut șăful când a văzut că a dispărut lăpticul dar unele surse spun că de necaz a băut în compensație alcool, exact atâta cât a fost laptele ușuit.

Dacă tot se face curățenie de primăvară, am aștepta un semn (și) dinspre Ocsiko Piaț!

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente