joi, februarie 9, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareCum se îngroapă milioanele europene. Masterplan Apaserv Carei

Cum se îngroapă milioanele europene. Masterplan Apaserv Carei

strada-iorga-12carei

Strada Nicolae Iorga, strada funcționarilor cum este  cunoscută de careienii de generații, era o stradă frumoasă, asfaltată, conectată la rețeaua de apă curentă și la canalizare. Situată în apropierea Gării, este strada paralelă cu strada Independenței.

Case frumoase și oameni gospodari găsești pe această stradă. Și cum la noi tot ce e frumos e efemer, strada a ajuns la ora actuală să arate ca după bombardamentele din 1944. Nici urmă de asfalt nu a rămas după ce au intervenit executanții lucrărilor de ….canalizare. Ați citit bine. Pe o stradă cu canalizare a fost  introdusă o nouă rețea de canalizare.

Administrația locală actuală e depășită de situație. A permis ca în municipiul Carei să fie executat Masterplanul implementat de Apaserv fără ca să urmărească proiectul, adică fără nici o colaborare în folosul cetățeanului careian cu societatea sătmăreană.

Valoarea proiectului cofinanțat de UE de extindere a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare, cunoscut și sub numele de Masterplanul implementat de Apaserv, are o valoare de  104 milioane euro din care 26 milioane de lei sunt alocați municipiului Carei. Deși în municipiu există străzi fără canalizare, la fel și în satul Ianculești ce aparține de UAT Carei, se fac lucrări de canalizare pe străzi care au deja canalizare. De exemplu bdul 25 Octombrie sau strada  Nicolae Iorga.

Așa arată acum frumoasa stradă Nicolae Iorga, după terminarea lucrărilor de canalizare de pe o stradă cu canalizare. Ce nu face o societate pentru generoșii bani europeni……

Și cum imaginile vorbesc de la sine, vă lăsăm în compania lor.  Suntem convinși că nimeni din echipa de jurnaliști mercenari angajați de primar nu vă va prezenta astfel de realități din teren. Subiectul e tabu pentru primăria Carei care se pregătește să contracteze noi împrumuturi la bănci, împrumuturi care vor fi plătite tot din bugetul local adică din contribuția careienilor.  Un fel de ultim împrumut înainte de  încheierea mandatului.

Buletin de Carei

strada-iorga-12carei strada-iorga-8carei strada-iorga-7carei strada-iorga-4carei strada-iorga-3carei strada-iorga-2carei1

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente