Acasă Locale Stiri Satu Mare Cum vrea Victor Ponta să îi îmbete cu apă rece pe producătorii...

Cum vrea Victor Ponta să îi îmbete cu apă rece pe producătorii de țuică

Victor Ponta pretinde că a eliminat acciza la țuică și la rachiurile din fructe, însă minte, de fapt, producătorii, pentru că le anulează o serie de facilități fiscale de care aceștia beneficiau.

Realitatea este că, în Parlament, cu acordul aceluiași Victor Ponta, deputații PSD au amendat o inițiativă legislativă a PDL – care prevede în mod expres eliminarea accizei la țuică și rachiuri de fructe – și au decis ca avantajele pentru producători să fie drastic tăiate. În mod concret, prin amendamentele depuse de deputații PSD se elimină articolul 206^14 din Codul Fiscal care prevede o serie de facilități fiscale pentru micii producători de alcool, țuică și rachiuri de fructe. Astfel, micii producători, cei care fabrică alcool în distilerii cu o capacitate de până la 10 hectolitrii, vor plăti o acciza de 1.000 de euro/hl în loc de 475 euro/hl cât prevede acum Codul Fiscal. Ăsta da ajutor de la PSD!

Amendamentele depuse de deputații PSD prevăd ca micii producători de țuică și rachiuri de fructe să fie obligați să plătească acciza de 1.000  de euro/hl pentru întreaga cantitate realizată. Este de menționat că, înaintea acestor modificări ale Codului Fiscal, producătorii de țuică și rachiuri de fructe plăteau o cotă de 50% din acciza de 1.000 de euro pentru o cantitate de 50 de litri destinată consumului propriu.

Așadar, atunci când susține ca a eliminat acciza la țuică și rachiuri de fructe fabricate de micii producători, Victor Ponta se bazează, de fapt, pe eliminarea tuturor prevederilor legale din Codul Fiscal care se refereau la acești producători. Se pare că Victor Ponta nici măcar nu a citit Codul Fiscal, deoarece și-ar fi dat seama că acesta cuprinde în mod clar care venituri și produse sunt impozitate și care venituri și produse sunt scutite de la plata impozitului precum și facilitățile fiscale acordate contribuabililor. Fără o precizare foarte clară privind eliminarea accizei la țuică și rachiuri de fructe, inspectorii fiscali vor fi obligați să calculeze accize pentru întreaga cantitate realizată de cei care fabrică aceste produse.

Dacă ar fi dorit să elimine în mod real acciza la țuică și rachiuri, Victor Ponta ar fi putut să ordone majorității parlamentare pe care o controlează să voteze proiectul PDL, care este clar și concis. Dar Victor Ponta a preferat, din nou, să întindă o nouă capcană contribuabililor, urmărind să îi pună pe toți la aceeași plată, indiferent de cantitatea pe care o produc.

Așadar, Ponta nu a dat, ci a luat! Așa se face că, de la anul, fiecare sticlă de pălincă destinată consumului propriu va avea mai puțin cu un păhărel – confiscat  în ”cinstea” PSD și a lui Victor Ponta.

- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente