Acasă Locale Nationale Ponta, după ce Iohannis a spus că vrea un alt guvern: Programul...

Ponta, după ce Iohannis a spus că vrea un alt guvern: Programul nostru este cea mai bună variantă

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirmă, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că își dorește un guvern PNL, că Executivul pe care îl conduce este social-liberal și a îndeplinit programul USL în proporție de 80%, programul său pe 2015-2016 fiind cea mai bună variantă pentru România.

„PSD‬ trebuie să aibă grijă de electoratul tradițional, dar trebuie să fie totodată un partid de centru, pro business, pro oameni tineri. Guvernul pe care îl conduc este un guvern social-liberal și a îndeplinit programul USL în proporție de 80%. Cred că pentru 2015 și 2016 programul nostru este cea mai bună variantă pentru România”, a scris Ponta pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, că își dorește un guvern PNL, cu care să se simtă confortabil și să pună în aplicare viziunea sa pe zece ani, precizând că relația cu guvernul actual este una instituțională, normală.

”Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Iohannis, precizând că ”una este ce avem acum, colaborăm instituțional, alta este dacă va fi un guvern, acum sau după 2016, cu cât mai repede cu atât mai bine”.

El a mai spus că își dorește ”un Guvern cu care se simte confortabil, cu care, dacă merge la Bruxeles, să spună: Domnule președinte, Guvernul meu și cu mine..”.

Despre relația cu actualul Guvern condus de Victor Ponta, președintele a precizat că are o relație instituțională, normală. ”Acest Guvern a fost aici, când am devenit președinte, nici nu i-am ales nici nu îi resping. Instituțional, nu e treaba președintelui, dar cu acest guvern nu văd cum să pun în practică viziunea mea pe zece ani pentru România”, a spus Iohannis.

El a continuat: ”Eu îmi doresc un guvern PNL, dar trebuie să vedem cum, ce mi-aș dori, varianta optimală, și ce se poate”, adăugând că președintele nu poate schimba Guvernul.

”Acum nu avem alegeri, dar este posibil, am spus-o și înainte de alegeri, și toată lumea a observat că vor începe mișcări în Parlament. Se vor forma noi grupuri. Acest lucru se întâmplă, lucrurile se întâmplă în Parlament. Este posibil, pe parcursul acestui an, să fie mișcări între partide, să se scimbe majoritatea, și este normal, când actuala Opoziție vine cu o moțiune de ceznură și schimbă guvernul. Așa funcționează democrația, este normal, este natural, și atunci vom avea alt guvern”, a mai spus Iohannis.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente