Acasă Locale Stiri Satu Mare Cursuri de prim ajutor la Colegiul Național „Ioan Slavici”

Cursuri de prim ajutor la Colegiul Național „Ioan Slavici”

slavici

Miercuri, 3 februarie, peste 100 de elevi ai Colegiului Național „Ioan Slavici” au participat activ la cursuri de acordare a primului ajutor susținute de Dr. Cristian Pintea, reprezentantul Crucii Roșii din Satu Mare. Elevii CeNeISti au aflat că primul ajutor nu este necesar numai în situații critice, ci și în situații de zi cu zi, în cazul unor accidente casnice sau îmbolnăviri subite ale persoanelor apropiate.
În cadrul cursurilor, elevilor li s-a explicat care sunt pașii de urmat în cazul în care sunt martori ai unui accident rutier și cât de important este să știe să acorde primul ajutor în mod corect până la sosirea ambulanței. De asemenea, liceenii au avut ocazia să exerseze manevra Heimlich, manevra de resuscitare cardio-respiratorie și poziția laterală de siguranță. Tot în cadrul acestor cursuri elevilor li s-a explicat ce trebuie să facă în cazul în care se confruntă cu situații de intoxicații, hemoragii, fracturi, înec, hipotermie, sufocare, etc.
Activitatea s-a bucurat de un mare succes pentru că elevii s-au arătat dornici să fie cetățeni activi și implicați în viața comunității.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente