Acasă Economico-social National CUTREMUR ÎN FINANȚE: Peste 20 de șefi din ANAF vor fi demiși

CUTREMUR ÎN FINANȚE: Peste 20 de șefi din ANAF vor fi demiși

Șefii ANAF din peste 20 de județe vor fi schimbați din funcție.

Șefii ANAF din județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Constanța, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Olt, Dolj, Caraș, Timiș, Cluj, Maramureș, Sibiu, Alba, Ilfov și în două sectoare din București vor fi schimbați.

Începând cu data de 1 octombrie, comisarii Gărzii Financiare sunt în perioada de preaviz timp de 30 de zile. La sfârșitul lunii, instituția lor se desființează. Locul rămas liber din structura Agenției Naționale de Administrare Fiscală va fi ocupat de Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

La nivel național, se fac ultimele pregătirile pentru concursul de ocupare a celor 1.461 posturi de execuție puse la bătaie, din care 280 de posturi sunt la Direcția de Combatere a Fraudelor.

„De vreo zece zile, de când ANAF a dat publicității datele despre concurs, Garda Financiară e paralizată. Comisarii au o singură preocupare: să-și pregătească dosarele de înscriere la concurs, să le depună și să studieze bibliografia. Așa că, în loc să vâneze evazioniștii, aleargă pe la medici și psihologi, pentru avizele de sănătate fizică, mintală și integritate morală ori studiază buchea legii, din bibliografia de examen. Astăzi, secțiile Gărzii Financiare aduc mai mult a sală de lectură, decât a laborator în care se pregătesc loviturile împotriva evaziunii fiscale și criminalității economice”, spun jurnaliștii constănțeni.

Cel mai mare proces de RECRUTARE la stat: ANAF a scos la concurs 1.200 posturi

Încasările bugetare după primele 8 luni sunt mai mici cu aproape 1 miliard de euro față decât se aștepta Guvernul.

Executivul se baza pe o creștere a veniturilor bugetare cu 7,47% în 2013 față de anul precedent, însă creșterea a fost de doar 4,4% la 8 luni. Cheltuielile bugetare au crescut cu 4,8%.

1 COMENTARIU

  1. era si cazul sa se ia ceva masuri in cazul bugetarilor. nu sunt decat o gloata dezinvolta care nu stiu decat sa ia bani si sa ia in ras resectiv sa sfideze populatia romaniei.

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente