luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareDaciile vechi se întâlnesc în această toamnă la Cracovia - Polonia

Daciile vechi se întâlnesc în această toamnă la Cracovia – Polonia

dacia-drum bun (1)

În perioada 3-6 septembrie  în orașul polonez Cracovia va avea loc Întâlnirea Cluburilor DRUM BUN – eveniment dedicat iubitorilor autoturismului Dacia.

Pentru toamna acestui an este pregătit un „retur” al evenimentului de la Satu Mare, care depășește granițele pasiunii pentru mașini și va găzdui și o discuție pentru o colaborare mai strânsă între Satu Mare și Cracovia (Polonia).

Delegația condusă de Georgea Negrea, și alți iubitori ai autoturismului autohton, printre care și omul de afaceri Beniamin Kira, care va realiza la Satu Mare chiar un muzeu dedicat mașinilor românești, vor pleca spre Cracovia.
Programul evenimentului se întinde pe patru zile și numără mai multe parade în orașe din Polonia, petreceri, concerte și vizite la obiectivele turistice din zonă.

Exportate în număr mare înainte de 1989, vechile modele Dacia nu trezesc nostalgii doar în rândul românilor, ci sunt apreciate și de străinii care au copilărit în jurul acestora. Un caz aparte este cel al unor polonezi din Cracovia, care au devenit atât de atașați de România, încât și-au cumpărat Dacii, au învățat limba română, ba chiar au arborat și Tricolorul pe casele lor.

Această comunitate activă nu avea cum să rămână nedescoperită de pasionații din țara noastră, mai ales că Michael Sowa vine frecvent în România cu Daciile sale, iar clubul este activ și pe internet, având un site și o pagină de Facebook, unde sunt publicate informații despre evenimente.

Astfel, a intrat în contact cu George Negrea, un tânăr din Satu Mare, de asemenea, pasionat de vechile modele Dacia, care a fost surprins să afle că polonezii iubitori de Dacii erau și vorbitori de limbă română.

dacia-drum bun (2) dacia-drum bun (3) dacia-drum bun (4) dacia-drum bun (5) dacia-drum bun (6) dacia-drum bun (7) dacia-drum bun (8)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente