Acasă Locale Stiri Satu Mare Delegație sătmăreană la Vinogradiv în Ucraina

Delegație sătmăreană la Vinogradiv în Ucraina

Vinogradiv2

La invitația Administrației Raionale Vinogradiv, regiunea Zakarpatia din Ucraina, o delegația sătmăreană a efectuat miercuri, 20 ianuarie, o vizită în raionul vecin.

Din delegație au făcut parte, Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Brigita Nagy, șefa Serviciului de Coordonare Instituțională de la CJ, Felician Pop, directorul Muzeului Județean, Robert Laszlo, directorul Centrului de Creație, Liuba Horvat șefa secției de artă a Muzeului și președinta Uniunii Ucrainenilor Satu Mare.
Din partea Primăriei Tarna Mare a participat o delegație în frunte cu primarul Monica Sobius.

Oaspeții au fost primiți de către Mihailo Rusaniuk, șeful administrației raionale, Vitali Liubka, președintele raional, Adalbert Sverenko, vicepreședinte, Iuri Svișcea, deputat raional și primarul comunei Hija, Ivan Haiduk.

În cadrul întâlnirii a fost reafirmată dorința ambelor părți de a continua demersurile privind înfrățirea celor două entități administrative, modalitățile reale de redeschidere a punctului de frontieră Tarna Mare – Hija, un deziderat mai vechi.

S-a vorbit apoi despre lansarea proiectelor România – Ucraina și identificarea activităților comune, fezabile, subliniind importanța proiectelor culturale care vor fi demarate anul acesta.

Fostul primar din Cerna, Vassili Ivașko, a propus crearea unui ONG comun, numit „Tisa – Someș”, în cadrul căruia să fie promovate proiectele culturale comune.

- Advertisment -

Cele mai populare

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Românii din diaspora încep să voteze astăzi

Campania electorală pentru alegerile parlamentare, desfășurată în condiții excepționale din cauza pandemiei de coronavirus, mai mult în mediul online, a ajuns la...

Comentarii recente