Acasă Locale Stiri Satu Mare Operație spectaculoasă realizată, în premieră, la Spitalul Județean Satu Mare!

Operație spectaculoasă realizată, în premieră, la Spitalul Județean Satu Mare!

IMG_1198Dacă în trecut operațiile realizate la Spitalul Județean Satu Mare erau bune, cele de acum au rezultate spectaculoase. Odată cu trecea timpului și sosirea generațiilor de medici mai tineri, tehnicile folosite în spital prind un aer mai proaspăt și nou.

Spitalul Județean deține un artroscop, în valoare de 150.000 euro, pe care medicii nu ezită să îl folosească de fiecare dată când este necesar. Până în prezent au fost realizate multe intervenții chirurgicale artroscopice, însă acestea au fost făcute doar la nivelul articulațiilor genunchiului.

Pentru prima dată, însă, s-a realizat o intervenție chirurgicală artroscopică la nivelul umărului. Un bărbat de 60 de ani, muncitor la o firmă din Satu Mare, s-a prezentat cu două luni în urmă la ambulatoriu, acesta având dureri la umăr. După tratamente preliminare și un RMN, medicii au aflat că bărbatul suferea de ruptură completă de coafă de rotatori pe 30% din suprafață, la umărul drept. Operația a durat două ore, iar rezultatul a fost un adevărat succes. Perioada în care bărbatul va fi spitalizat este de 12 zile, iar apoi timp de 6 săptămâni acesta va sta cu brațul nemișcat, după care vor urma două luni de recuperare. Cei care au făcut această, spectaculoasă, operație posibiliă sunt: medicul ortoped Răzvan Anițas și medicul Virgil Anițas, șeful secției de ortopedie. Aceștia mărturisesc că au mai realizat intervenții cirurgicale la umăr, însă cele artroscopice sunt mult mai elegante față de cele care se realizau înainte, iar inciziile sunt minore. „O astfel de intervenție poate trece de suma de 1.000 euro în sistemul privat. De acum, sătmărenii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze în alte județe sau țări pentru o astfel de intervenție. Aceasta se relizeaza în Satu Mare, iar singurele costuri vor fi consumabilele, pe care, momentat, spitalul nu le poate asigura având în vedere faptul că această operație este de tip nou.” a declarat medicul Virgil Anițas.

Felicităm curajul și profesionalismul celor doi medici, iar pe viitor, după cum ne-au mărturisit chiar ei, urmează implementarea acestui tip de operație și la nivelul articulațiilor gleznei.

De asemenea ne-au informat că, în perioada aceasta, dacă vedem o persoană căzută datorită alunecării pe gheață, să nu o mișcăm sub nici o formă. Ceea ce trebuie să facem este să întrebăm persoana respectivă dacă este conștientă, iar apoi să chemăm ambulanța.

- Advertisment -

Cele mai populare

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Cabinetul Cioloș a fost respins de plenul reunit. Iohannis invită partidele la noi consultări

Guvernul propus de premierul desemnat, Dacian Cioloş, a fost respins de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate...

Comentarii recente