Acasă Locale Stiri Satu Mare Operație spectaculoasă realizată, în premieră, la Spitalul Județean Satu Mare!

Operație spectaculoasă realizată, în premieră, la Spitalul Județean Satu Mare!

IMG_1198Dacă în trecut operațiile realizate la Spitalul Județean Satu Mare erau bune, cele de acum au rezultate spectaculoase. Odată cu trecea timpului și sosirea generațiilor de medici mai tineri, tehnicile folosite în spital prind un aer mai proaspăt și nou.

Spitalul Județean deține un artroscop, în valoare de 150.000 euro, pe care medicii nu ezită să îl folosească de fiecare dată când este necesar. Până în prezent au fost realizate multe intervenții chirurgicale artroscopice, însă acestea au fost făcute doar la nivelul articulațiilor genunchiului.

Pentru prima dată, însă, s-a realizat o intervenție chirurgicală artroscopică la nivelul umărului. Un bărbat de 60 de ani, muncitor la o firmă din Satu Mare, s-a prezentat cu două luni în urmă la ambulatoriu, acesta având dureri la umăr. După tratamente preliminare și un RMN, medicii au aflat că bărbatul suferea de ruptură completă de coafă de rotatori pe 30% din suprafață, la umărul drept. Operația a durat două ore, iar rezultatul a fost un adevărat succes. Perioada în care bărbatul va fi spitalizat este de 12 zile, iar apoi timp de 6 săptămâni acesta va sta cu brațul nemișcat, după care vor urma două luni de recuperare. Cei care au făcut această, spectaculoasă, operație posibiliă sunt: medicul ortoped Răzvan Anițas și medicul Virgil Anițas, șeful secției de ortopedie. Aceștia mărturisesc că au mai realizat intervenții cirurgicale la umăr, însă cele artroscopice sunt mult mai elegante față de cele care se realizau înainte, iar inciziile sunt minore. „O astfel de intervenție poate trece de suma de 1.000 euro în sistemul privat. De acum, sătmărenii nu mai sunt nevoiți să se deplaseze în alte județe sau țări pentru o astfel de intervenție. Aceasta se relizeaza în Satu Mare, iar singurele costuri vor fi consumabilele, pe care, momentat, spitalul nu le poate asigura având în vedere faptul că această operație este de tip nou.” a declarat medicul Virgil Anițas.

Felicităm curajul și profesionalismul celor doi medici, iar pe viitor, după cum ne-au mărturisit chiar ei, urmează implementarea acestui tip de operație și la nivelul articulațiilor gleznei.

De asemenea ne-au informat că, în perioada aceasta, dacă vedem o persoană căzută datorită alunecării pe gheață, să nu o mișcăm sub nici o formă. Ceea ce trebuie să facem este să întrebăm persoana respectivă dacă este conștientă, iar apoi să chemăm ambulanța.

- Advertisment -

Cele mai populare

Lansarea proiectului „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor- Jurnalul de Satu Mare SRL”

S.C. Jurnalul de Satu Mare S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „C2-Granturi pentru capital de lucru acordate...

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Comentarii recente