vineri, mai 31, 2024
AcasăsusDeputatul Adrian Cozma, despre alegerile din 2024

Deputatul Adrian Cozma, despre alegerile din 2024

R Bună ziua domnule Adrian Cozma. Suntem la mai puțin de două luni de alegerile locale și europarlamentare. Ce ne puteți spune în acest start neoficial de campanie.

A C Sunt cele mai așteptate alegeri, adică n-am mai avut alegeri din 2020 și se simte în jur că e un moment așteptat cam de toată lumea care într-o formă sau alta se implică în alegeri. Când spun că se implică mă refer și la cei care doar merg regulat la vot.

R. Sunteți oficial candidatul PNL pentru Consiliul Județean Satu Mare.

A C Da și mai mult, sunt candidatul unei alianțe care poate da președintele Consiliului Județean.

R. Care vă sunt atuurile?

A C Avem un număr mult mai mare de primari, avem candidați performanți și o echipă sudată. Mai mult, avem și susținerea unei mari părți din societatea civilă, a creștin-democraților sătmăreni, a celor care au ales în 2020 Partidul Mișcarea Populară și ALDE, cu care am fuzionat. Suntem deja o echipă mare.

R Totuși PNȚCD nu mai e un partid important.

A C Să nu uităm că au condus județul Satu Mare și acei oameni trăiesc în Satu Mare. Noi vrem să le ducem idealurile mai departe și după cum bine vedeți, asta facem.

R: Sunteți aproape de încheierea mandatului de deputat.

A C: Pentru cine urmărește fenomenul politic un parlamentar de opoziție poate fi recunoscut ca un bun parlamentar dacă e activ și știe să se și promoveze. Atunci când partidul e la guvernare, vizibilitatea parlamentarilor e mai scăzută  Multe proiecte vin de la guvern și sigur că nu votezi împotriva guvernului pe care l-ai votat decât în cazuri excepționale. Eu mi-am făcut treaba și am încercat să fiu și activ și cred că am reușit. Am reușit să atrag fonduri pentru județul Satu Mare, pentru Spitalul Județean, pentru Spitalul de Pneumofiziologie, m-am implicat în a îmbunătăți legislația și de multe ori am reușit.

R: Ați ales o candidatură pentru Consiliul Județean. Ce șanse vedeți în acest sens?

A C: Șanse bune. UDMR a demonstrat în toți acești ani că nu merită să mai conducă județul. Sătmărenii au dreptul la o conducere decentă, necontaminată de administrația baronilor. Nu cred că UDMR mai poate câștiga, cu atât mai mult cu cât în toți acești ani nu au fost realizate proiecte de anvergură. Așadar avem o șansă bună.

Cu ce veniți în fața sătmărenilor?

A C Noi avem nevoie de o relansare economică și de aducerea tuturor serviciilor publice la un nivel de calitate superior. Trebuie să ne dezvoltăm economic județul, să revitalizăm turismul rural, economia locală, să susținem activ producătorii locali și fermierii care produc în sistem de fermă de familie. Sunt multe de făcut și în extinderile de utilități, canalizare, gaz. Reparațiile la drumuri și la diverse clădiri nu le putem trece la realizări, adică trebuie să avem alte așteptări de la un președinte al Consiliului Județean.

R: Cum îi veți convinge pe Sătmăreni

A C: Eu am și un program clar și o echipă care e dedicată interesului public. Avem profesioniști care nu au venit alături de noi pentru a obține ulterior funcții. Vreau să avem oameni competenți pe toate funcțiile cu responsabilitate în serviciile pentru cetățeni. Cine își face treaba e foarte bun acolo unde e.

R: Care sunt prioritățile sau cu ce veniți în fața oamenilor?

VD: În primul rând trebuie finalizate toate proiectele ce țin de infrastructura de bază, drumuri, utilități. Pe urmă cred că trebuie să ne concentrăm pe dezvoltare economică și pe crearea de noi locuri de muncă bine plătite. Dacă n-ai un loc de muncă bine plătit nu e bine. Va trebui să aducem investitori și să dezvoltăm economia locală.

Vom relansa turismul, economia locală, vom pune sănătatea și educația în prim planul vieții sociale din județ, iar aici vom atrage fonduri pentru a pune la punct problemele care astăzi sunt multe.

R Deci vreți o altă abordare

A C Da. În Satu Mare doar s-a reparat, nu s-a construit. Noi avem de construit un județ, unde oamenii să facă parte din proiect, nu să-l împărțim pe bucăți după culori politice.

Pentru tânărul din Satu Mare care trăiește aici, șansele de dezvoltare sunt foarte mici și noi n-am reușit să ne facem atractivi pentru cei de acasă. Mulți medici pleacă din Cluj spre orașe mai mici, unde au o viață bună și salarii mari, unde serviciile sunt mult mai ieftine ca la Cluj, dar asta nu se întâmplă și la noi. În Satu Mare există o platoșă politică peste care nu se poate trece. UDMR a căpușat toate instituțiile unde conduce.

R Mai e puțin timp. Să vedem ce zic sătmărenii.

A C Sunt convins că vor o schimbare. Și noi suntem alternativa și suntem singurii care în 2024 putem face această schimbare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente