miercuri, februarie 28, 2024
AcasăInterviuriDeputatul Robert Sighiartău: „O țară trebuie să se bazeze, în primul rând,...

Deputatul Robert Sighiartău: „O țară trebuie să se bazeze, în primul rând, pe istoria și pe valorile ei creștine”

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a fost prezent timp de două zile, la Satu Mare, pentru a lua parte la cel mai amplu eveniment cultural-patriotic organizat în regiunea de NORD-VEST a țării. ”Satele Unite ale Maramureșului și Sătmarului” se derulează în perioada 21 – 23 august în satele din cele două județe, punctul culminant al evenimentului având loc marți, 23 august, pe dealul de la Huta Certeze.

La invitația bunului său prieten și coleg, Adrian Cozma, la evenimentele din primele două zile a participat și Robert Sighiartău. De la Satu Mare, deputatul liberal transmite un mesaj de unitate, punând accentul pe respectarea și promovarea valorilor creștine, mai ales în aceste vremuri în care pare că suntem parte a unui război cultural.

„M-am bucurat să revin la Satu Mare cu ocazia unui eveniment special, zic eu, unic în România, un eveniment care reunește comunitățile din Maramureș și Satu Mare. Un eveniment care promovează tradițiile, care promovează valorile creștine și care atrage atenția asupra faptului că o țară trebuie să se bazeze, în primul rând, pe istoria și pe valorile ei creștine, și cred că luni, la Mănăstirea Scărișoara, a fost un eveniment impresionant, frumos, pentru că acolo s-au cântat cântece patriotice de la mic la mare, începând de la copii și până la adulți. (…) Acest eveniment sigur va deveni unul național și cred că este un lucru foarte bun ca oamenii să se reunească, să vorbească despe valorile bune ale României și ale românilor, și să le promoveze”, afirmă Robert Sighiartău pentru Jurnalul de Satu Mare.

În contextul globalizării, deputatul vorbește despre unitate în diversitate, și anume diversitate culturală clădită pe temelia creștinățății. Valorile iudeo—creștine au stat la baza construiri civilizației europene, iar ele trebuie păstrate și promovate, susține deputatul Robert Sighiarttău.

”Este o bătălie puternică între seculariști, cei care vor să îndepărteze aceste valori, și creștinii indiferent de dominațiune, care vor să păstreze aceste valori pentru viitorul și pentru salvarea occidentului. Occidentul fără creștinism nu există. Întotdeauna am susținut valorile creștine, indiferent de care biserică creștină a fost organizat, eu am fost acolo, am pus umărul, am ajutat, pentru că în acest război cultural între seculariști și creștini nu există și nu avem voie să avem orgolii. Creștinii trebuie să se reunească și mă bucur că biserica ortodoxă, și nu numai, aici, în Satu Mare, în Maramureș, are foarte multe evenimente care promovează această agendă frumoasă de păstrare, conservare și promovare a valorilor tradiționale în viața de zi cu zi. Occidentul fără creștinism nu există. Există un fel de război cultural în vremurile noastre care trebuie dus, și Slavă Domnului, creștinii s-au comportat extraordinar de civilizat, creștinește în raport cu ei”, a conchis deputatul PNL, Robert Sighiartău.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente