Acasă Locale Descoperire biblică la Marea Neagra

Descoperire biblică la Marea Neagra

Arheologii turci susțin că au descoperit o bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus în biserica Balatlar, potrivit huffingtonpost.com. Aceștia făceau săpături în locul în care se află biserica ce datează din secolul al VII-lea e.n., din Sinop, un oraș pe malul Mării Negre, și au găit un cufăr din piatră care conținea mai multe obiecte care ar putea avea o legătură cu Iisus Hristos.

„Am descoperit un artefact sfânt în cufăr. Este o bucată dintr-o cruce și noi credem că a făcut parte din crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cufărul din piatră este foarte important pentru noi. Are o anumită istorie și este cel mai important artefact pe care l-am descoperit până acum”, a explicat profesorul Gülgün Köroğlu, coordonatorul săpăturilor arheologice. Cufărul a fost însă transportat la un laborator de analize științifice. Potrivit primelor observații, ar fi un obiect de depozitare pentru relicvele unui sfânt.

Există și alte lăcașuri de cult care susțin că au „crucea adevărată”, dar nu sunt recunoscute de mulți clerici sau cercetători.  „Dacă toate bucățile pe care am putea să le strângem (de la acele biserici, n.r.) ar fi adunate într-un singur loc, ar forma o grămadă mare cât o corabie”, a spus teologul protestant John Calvin. Mai mult, arheologul Charles Rohault de Fleury a spus ca toate relicvele catalogate ar avea înălțimea de 3,6 metri.

Despre crucea lui Iisus se spune ca mama împăratului Constantin, Elena, ar fi găsit crucea la Ierusalim și a împărțit bucăți din acel lemn sfânt liderilor religioși din Ierusalim, Roma și Constantinopol. Biserica Balatlar a fost construita în anul 660 e.n. și acolo a fost descoperita și ruinele unei vechi băi romane și peste 1000 de schelete umane.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente