Acasă Locale Stiri Satu Mare Despărțământul ASTRA Carei acordă Diploma “Meritul cultural – artistic”

Despărțământul ASTRA Carei acordă Diploma “Meritul cultural – artistic”

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – ASTRA, a luat ființă în 1861, la inițiativa unor mari personalități, români inimoși și devotați, precum Avram Iancu, Axente Sever, Simion Balint, Ion Cavaler Pușcariu, Alexandru Șterca Șuluțiu, Andrei Șaguna, Timotei Cipariu, George Bariț. Ea își propune ca în climatul nou de libertate, democrație și demnitate, instaurat în Decembrie 1989, să militeze pentru promovarea științei și a culturii, a învățământului, a artei și a literaturii în Transilvania și în întreaga țară, la ridicarea nivelului de civilizație materială și spirituală a întregului popor, pentru integrarea lui în circuitul valorilor europene.
În acest context, Despărțământul ASTRA- Carei, reactivat în septembrie 2014, din dorința de a promova, în rândul generației tinere, valorile spirituale, tradițiile locale și naționale, intenționează să ofere la sfârșitul fiecărui an școlar, o diplomă “Meritul cultural- artistic” pentru elevii cu cea mai bogată activitate cultural-artistică, desfășurată pe parcursul unui an școlar.
Această distincție se dorește a fi o apreciere a dăruirii și a efortului depus prin implicarea în diferite manifestări culturale sau artistice. Elevii interesați, sunt rugați să își întocmească un portofoliu, până la data de 20 mai 2015 și să îl depună la conducerea unității școlare pe care o frecventează.
Nominalizarea elevilor se va face în urma analizei portofoliului care va cuprinde documentele doveditoare ale activităților sale. Diploma “Meritul cultural – artistic” va fi însoțită și de un premiu consistent.
Așadar, dragi tineri, vă rugăm să vă întocmiți din timp portofoliile, să solicitați Diplome de participare de la toate activitățile la care luați parte. Se punctează în mod special participările în calitate de organizator al activităților cultural-artistice.
20 mai 2015 este ultima zi în care vă puteți depune portofoliile pentru a concura la obținerea premiului prezentat. Un reprezentant al Despărțământului ASTRA Carei va prelua din fiecare unitate școlară dosarele voastre. Acordarea diplomei “Meritul cultural- artistic”, se va face într-un cadru festiv, înainte de finalizarea anului școlar 2014-2015.

Președinte Despărțământ ASTRA – Carei,
Ing. Daniela Ciută
Secretar,
Prof.Alina Iacobuț

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente