Acasă Locale Stiri Satu Mare Despărțământul ASTRA Carei acordă Diploma “Meritul cultural – artistic”

Despărțământul ASTRA Carei acordă Diploma “Meritul cultural – artistic”

Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – ASTRA, a luat ființă în 1861, la inițiativa unor mari personalități, români inimoși și devotați, precum Avram Iancu, Axente Sever, Simion Balint, Ion Cavaler Pușcariu, Alexandru Șterca Șuluțiu, Andrei Șaguna, Timotei Cipariu, George Bariț. Ea își propune ca în climatul nou de libertate, democrație și demnitate, instaurat în Decembrie 1989, să militeze pentru promovarea științei și a culturii, a învățământului, a artei și a literaturii în Transilvania și în întreaga țară, la ridicarea nivelului de civilizație materială și spirituală a întregului popor, pentru integrarea lui în circuitul valorilor europene.
În acest context, Despărțământul ASTRA- Carei, reactivat în septembrie 2014, din dorința de a promova, în rândul generației tinere, valorile spirituale, tradițiile locale și naționale, intenționează să ofere la sfârșitul fiecărui an școlar, o diplomă “Meritul cultural- artistic” pentru elevii cu cea mai bogată activitate cultural-artistică, desfășurată pe parcursul unui an școlar.
Această distincție se dorește a fi o apreciere a dăruirii și a efortului depus prin implicarea în diferite manifestări culturale sau artistice. Elevii interesați, sunt rugați să își întocmească un portofoliu, până la data de 20 mai 2015 și să îl depună la conducerea unității școlare pe care o frecventează.
Nominalizarea elevilor se va face în urma analizei portofoliului care va cuprinde documentele doveditoare ale activităților sale. Diploma “Meritul cultural – artistic” va fi însoțită și de un premiu consistent.
Așadar, dragi tineri, vă rugăm să vă întocmiți din timp portofoliile, să solicitați Diplome de participare de la toate activitățile la care luați parte. Se punctează în mod special participările în calitate de organizator al activităților cultural-artistice.
20 mai 2015 este ultima zi în care vă puteți depune portofoliile pentru a concura la obținerea premiului prezentat. Un reprezentant al Despărțământului ASTRA Carei va prelua din fiecare unitate școlară dosarele voastre. Acordarea diplomei “Meritul cultural- artistic”, se va face într-un cadru festiv, înainte de finalizarea anului școlar 2014-2015.

Președinte Despărțământ ASTRA – Carei,
Ing. Daniela Ciută
Secretar,
Prof.Alina Iacobuț

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente