miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareDispar copacii din parcul Carei. APM Satu Mare nu știe nimic

Dispar copacii din parcul Carei. APM Satu Mare nu știe nimic

Într-un articol publicat în săptămânalul nostru, prezentam unde au dispărut plopii de pe marginrea drumurilor, ce afacere necurată și foarte bine mușamalizată se petrece chiar sub ochii Asociației pentru Protecția Mediului. Directoarea acesteia, Elisabeta bekessy susține sus și tare că nu stie nimic despre ce se întâmplă, fapt contrazis de raspunsurile adreselor înaintate de noi Garzii Naționale de Mediu.

Serialul continuă la Carei

După o perioadă de acalmie  în care se presupunea că apucăturile de tăietor de lemne vii ale edilului  se mai domoliseră, iată ca venirea primăverii i-a dat un nou imbold.

Frumoșii arbori din zona de dealuri a parcului central au căzut la pământ fără drept de apel și toate acestea fără să existe vreo aprobare de la Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare sau cel puțin una de care să aibă cunoștință directorul Elisabeta Bekesy, la data de 25 februarie 2014,ora 14.00.

Contactată telefonic, aceasta a recunoscut că nu are știință despre vreo aprobare sau măcar un punct de vedere( accepțiune des uzitată pentru justificarea tăierilor de arbori din Carei) în ce privește recentele tăieri de arbori din parc.

“Primăria efectuează aceste tăieri pe răspunderea sa. Noi nu am primit din partea lor nici o solicitare pentru tăieri de arbori. Ultima solicitare din partea lor a venit prin noiembrie 2013,pentru tăierea a 11 copaci uscați.In prealabil noi trebuie să vedem în teritoriu dacă arborii nu au scorburi pentru lilieci,care sunt o specie protejată,dacă nu sunt de eșente speciale și protejate,etc.Nici colegii mei nu au cunoștință despre tăierile de acum de la Carei ,din parc..’ a declarat, directorul APM Satu Mare,Elisabeta Bekesy.

Ca de obicei, o metodă patentată de altfel de primăria Carei, arborii mai firavi sau cu părți uscate sunt lăsați la vedere timp de mai multe zile,î n timp ce exemplarele sănătoase și utile unui alt scop,dispar în câteva minute, utilajele fiind pregătite în apropiere pentru  un transport rapid. Se taie capaci care nu sunt nici bolnavi, nici uscați, nici salcâm și nici arboret sălbatic după cum justifică de obicei tăierile primăria Carei!

Frumosul nostru parc de altădată a devenit o hazna în care administrația locală deversează tone de borduri de ciment  și dale  pentru aleile nou create  din disperarea de a-și înscrie la catastif noi și noi lucrări,aducătoare de facturi generoase,în totalul dispreț fata de  populației ,de  careienii  care nu au fost niciodată solicitați să-și dea cu părerea  despre lucrările de “cosmetizare” a orașului lor.

George NEGREA

gradina castel 10 carei gradina castel 14carei gradina castel manej 1carei

4 COMENTARII

  1. distrugerea mediului inconjurator coordonata de tulipanii in functii in dispretul fata de toti si toate!
    in UNGARIA erau demult arestati acesti taietori de copaci care la CAREI ajung la gater la uryiceni si apoi la fabricuta de scaune a odraslelor primare

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente