29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusRestanțele pe sentințele judecătorești din 2013 vor fi acordate în lunile martie...

Restanțele pe sentințele judecătorești din 2013 vor fi acordate în lunile martie și aprilie

Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, a avut în data de 3 martie o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice, Inspectoratului Școlar Județean, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare,  Ioan Drăgan, și specialiști din cadrul Primăriilor Satu Mare și Carei. Tema întâlnirii a fost legată de asigurarea bugetului pentru învățământ în județ.

Conform datelor prezentate prefectului, restanțele pe sentințele judecătorești aferente anului 2013 vor fi acordate în lunile martie și aprilie. Totodată, tranșa I pe sentințele judecătorești, care trebuia acordată în luna martie, se va acorda în luna aprilie.

Președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare a explicat că, potrivit OUG nr. 103/2012, aceste sentințe se plătesc eșalonat, în patru trimestre. Însă, deoarece primul trimestru se încheie în luna martie, iar efectuarea plății sentințelor judecătorești se va face în luna aprilie, acest lucru ar putea duce la ivirea unor probleme legate de blocajul câmpului de sentințe în Programul EDUSAL.

În acest sens, Sindicatul Învățământului Preuniversitar Satu Mare și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” au solicitat deblocarea acestui program pentru a permite plata sentințelor judecătorești.

Prefectului Eugeniu Avram i s-a adus la cunoștință că în data de 4 martie, începând cu ora 08,00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare va avea loc o videoconferință organizată de Ministerul Educației Naționale în cadrul căreia vor fi dezbătute aceste probleme.

Prefectul și-a manifestat intenția de a participa la această videoconferință.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente