luni, decembrie 4, 2023
AcasăsusDoi bărbați sunt cercetați pentru infracțiuni silvice

Doi bărbați sunt cercetați pentru infracțiuni silvice

În cursul zilei de ieri polițiștii Secției Negrești-Oaș au organizat și desfășurat pe raza localității Huta Certeze o acțiune în vederea prevenirii tăierii ilegale și furtului de material lemnos.

În acest context au depistat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Moișeni, care ar fi tăiat și sustras un arbore de esență fag , nemarcat în regim silvic , cu dimensiunea la cioată de 50×50 cm, de pe proprietatea unui consătean al său, situată pe raza localității Huta Certeze , pe care l-a transportat la domiciliul său.

De asemenea a fost identificat un alt bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Certeze, care și el ar fi tăiat un arbore de esență fag cu dimensiunea la cioată de 60×80 cm dintr-o altă zonă al localității Huta Certeze.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, bănuiții fiind cercetați în stare de libertate conform Legii 46/2008, în primul caz bărbatul este cercetat  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori și furtul de arbori, iar în cel de-al doilea pentru tăiere fără drept de arbori.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente