Acasă Locale Internationale Două elicoptere s-au prăbușit în Argentina

Două elicoptere s-au prăbușit în Argentina

MACEDONIA-ARMY-TRAINING

Două elicoptere care transportau pasageri ce filmau o emisiune populară din Europa s-au prăbușit luni într-o zonă izolată din nord-vestul Argentinei, provocând moartea a opt cetățeni francezi – între care mai mulți sportivi – și doi argentinieni, au anunțat autoritățile, citate de Associated Press.

Elicopterele s-au prăbușit în timp ce zburau în apropiere de Villa Castelli în provincia La Rioja, la circa 1.170 de kilometri nord-vest de Buenos Aires, a declarat secretarul pentru Securitate din La Rioja, Cesar Angulo, pentru postul public de televiziune TN.

Toate cele zece persoane aflate la bordul aeronavei au murit. „S-a produs o explozie și se crede că (elicopterele) s-au ciocnit”, a declarat Angulo. Fotografiile arată epavele arse și fumegânde ale elicopterelor căzute la sol.

Guvernul din La Rioja a anunțat într-un comunicat că printre cei zece morți se află și sportivii francezi Camille Muffat, medaliată cu aur la înot la Jocurile Olimpice, Alexis Vastine, medaliat olimpic la box, și navigatoarea Florence Arthaud. Sportivii francezi făceau parte din echipa care filma reality show-ul „Dropped”, o emisiune de supraviețuire cu mai multe versiuni în Europa, a declarat primarul din Villa Castelli, Andres Navarrete.

Echipa a ajuns duminică în Villa Castelli, unde a filmat anterior o versiune a emisiunii pentru Elveția și Danemarca, a afirmat Navarrette.

Piloții argentinieni, identificați drept Juan Carlos Castillo și Roberto Abate, au murit în accident.

„Cauzele accidentului nu sunt cunoscute”, a spus Navarrete pentru postul de radio Cadena 3. Angulo a afirmat că unul dintre elicoptere aparține provinciei La Rioja, iar celălalt provinciei vecine Santiago del Estero.

„Elicopterul din La Rioja era un Eurocopter cu o capacitate de șase persoane. Acesta s-ar fi lovit de celălalt elicopter, din Santiago del Estero la scurt timp după decolare”, se arată într-o declarație a Guvernului provincial.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente