29.8 C
New York City
vineri, august 19, 2022
AcasăsusDragnea, lui Antonescu: La PSD nu ține cu amenințări, nu ne speriem

Dragnea, lui Antonescu: La PSD nu ține cu amenințări, nu ne speriem

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis, luni, liderului liberal Crin Antonescu faptul că la PSD „nu ține” cu amenințări și că social-democrații nu se sperie.

Solicitat să comenteze afirmațiile lui Crin Antonescu privind faptul că social-democrații vor ajunge să-l regrete pe Traian Băsescu, Dragnea a răspuns că social-democrații nu-l vor regreta niciodată pe Băsescu.

„Afirmațiile domnului Crin nu reprezintă atacuri la adresa PSD sau a luiVictor Ponta, ci reprezintă o declarație de intenție prin care ne anunță pe noi, toți românii, că vrea să fie mai rău decât Traian Băsescu. Noi niciodată nu-l vom regreta pe Traian Băsescu. Vreau să-i spun domnului Crin Antonescu, fostul nostru camarad, că nu ține cu amenințări la PSD, nu ne speriem”, a precizat Dragnea.

El a spus că PSD nu e un partid fricos, căruia să-i fie frică să candideze sub propria siglă.

„Noi am fost patru partide în USL, iar din cele patru a plecat aproape un partid, Crin Antonescu și o parte din membrii PNL, pentru că o mare parte din membrii PNL în continuare susțin, chiar dacă nu oficial, ideea păstrării USL. Noi credem că USL trăiește, iar obiectivele pe care le-am asumat ca USL și le-am prezentat în 2012, în continuare vrem să le atingem”, a spus Dragnea.

El a mai spus că afirmația lui Antonescu privind faptul că decizia candidaturii lui Ponta la prezidențiale ar fi fost luată înainte de ruperea USL este „o minciună”.

„E o minciună. Crin Antonescu, atunci când a fugit din USL, trebuia să se gândească că PSD nu o să stea să plângă pe umărul cuiva”, a spus Dragnea.

El a mai arătat, solicitat să comenteze apelativul „pușlamale roșii”, adresat de Antonescu social-democraților, că îi va lăsa pe cetățenii din Teleorman, la care a fost cu liderul liberalilor având în spate sigla PSD, să aprecieze acest apelativ.

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis, duminică, de la Ploiești, premierului Victor Ponta mesajul: „Ai să-l regreți pe Băsescu”, explicând că, dacă el va ajunge președintele țării, nu va face pacturi de coabitare, iar Ponta nu va mai face parte din guvern.

Prezent, duminică după-amiază, la Ploiești, unde a participat la lansarea candidaților liberali la alegerile europarlamentare, președintele PNL, Crin Antonescu, l-a criticat dur pe Victor Ponta, transmițându-i că îl va regreta pe Traian Băsescu.

„Dacă luăm peste 20 la sută, tot acest circ pe care-l fac acum pesediștii așa cum știu ei și cu acoliții lor se va transforma într-o chestiune tristă pentru ei. Pentru că în acel moment Partidul Național Liberal va face clar pentru toată societatea românească, pentru toate interesele, pentru toate grupurile, pentru toate opțiunile că România nu e condamnată să intre iar pe mâna acestor pușlamale roșii, că există o alternativă și va începe o bătălie adevărată care de această dată va fi foarte clară: între ei și noi. (…) Și vor urma alegeri prezidențiale și vom avea un președinte liberal și sperând să fiu acel președinte liberal îi spun lui Victor Ponta de pe acum: ai simțit ceva, ai să-l regreți pe Băsescu. Dar ai să-l regreți pe Băsescu dintr-un singur motiv: acela că, dacă eu ajung președinte, nu fac pact de coabitare pentru că mie îmi ajunge Constituția, îmi ajung legile țării și îmi ajunge votul pe care oamenii trebuie să mi-l dea ca să ajung președinte. Nu am nevoie de coabitări, nu am nevoie de baroni, nu am nevoie de Ghiță”, a spus Crin Antonescu în fața membrilor PNL aflați la Ploiești.

Liderul liberal a continuat, spunând că dacă va fi ales președinte se va forma un nou guvern din care Victor Ponta nu va mai face parte.

„Nu știu dacă vor mai striga atunci că USL trăiește sau nu, dar o să se mai întâmple ceva și anume va exista o altă majoritate în Parlament, ca atare un alt Guvern care nu-l va mai cuprinde pe domnul Ponta, îi ajunge un guvern în care a lucrat sub conducerea lui Emil Boc și un guvern în care a lucrat conducându-l”, a mai spus Antonescu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente