29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareDroguri descoperite la Vama Petea

Droguri descoperite la Vama Petea

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul teritorial Bistrița-Năsăud au dispus astăzi reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Șorobetea Sorin pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în dimineața zilei de 14.11.2017, în timp ce se afla în Olanda, inculpatul Șorobetea Sorin a procurat de la o persoană cu care s-a întâlnit în orașul Heerlen, o cantitate de 1074 comprimate de ecstasy (MDMA) ambalată într-o pungă de plastic cu intenția de a o comercializa, după care a plecat spre România cu o mașină în care a ascuns drogul de mare risc.

În cursul zilei de 15.11.2017 inculpatul Șorobetea Sorin a transportat drogul de mare risc pe teritoriul Germaniei, Cehiei, Slovaciei iar apoi pe teritoriul Ungariei.

La data de 15.11.2017, în jurul orei 16.00,procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrulServiciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au depistat în Punctul de trecere a frontierei Petea, pe sensul de intrare în România, un autotractor în cabina căruia se afla inculpatul Șorobetea Sorin.

În urma controlului efectuat asupra camionului a fost găsit un colet în care se aflau 1074 pastile de culoare turcoaz conținând MDMA, cunoscute și sub denumirea de ecstazy, destinate pieței din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul Șorobetea Sorin urmează a fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente