sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareRevoltă în APIA Satu Mare

Revoltă în APIA Satu Mare

Revoltă în APIA Satu Mare. Angajații au fost cât pe ce să iasă în stradă, în semn de protest, după ce au făcut simulări pe noua grilă a salarizării și au aflat că vor avea salarii mai mici cu sume cuprinse între 600 și 2.800 de lei.

Până la urmă, angajații APIA Satu Mare au decis să stea în biruri și să facă doar strictul necesar. Directorul instituției, Gheorghe Mihalca, a declarat că este frustrant ca angajații să stea sâmbete, duminici, chiar și noaptea la serviciu, să autorizeze plățile către fermieri, iar în replică să primească reduceri de salarii.

Adevărul este că salariile sunt destul de mari, comparativ cu alte instituții, consilierii superiori încasează și 5.000 de lei/lună, dar trebuie luat în calcul și faptul că acești angajați lucrează cu fonduri europene de milioane de euro pe care le virează mai departe fermierilor, în baza unor verificări.

Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla mai departe, nu sunt excluse grevele. Cert este că ultima declarație a ministrului Agriculturii i-a revoltat și mai tare pe angajați. “Stați liniștiți și munciți!”, le-a transmis Petre Daea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente