vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăSportNationalDupă doi ani, în România încetează toate restricțiile impuse de pandemie

După doi ani, în România încetează toate restricțiile impuse de pandemie

Începând din această noapte, de la ora 00.00, România iese din starea de alertă. Astfel, începând cu data de 9 martie 2022, ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități precum: obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).

Totodată, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță.

De asemenea, punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă, se vor redeschide, astfel:
– La frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu – Mare
– La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.

Documentele precum: cartea de identitate, permisul de conducere etc., a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile  de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.


În ultimii doi ani, peste 22.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizate, zilnic, în gestionarea efectelor pandemiei cu Sars- Cov-2. În această perioadă au fost efectuate peste 44 de milioane de verificări la persoane fizice și aproximativ 2,5 milioane la persoane juridice.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente