luni, iunie 17, 2024
AcasăSportNationalEchipa feminină de spadă a României a obținut medalia de aur  la...

Echipa feminină de spadă a României a obținut medalia de aur  la Campionatul European

Echipa feminină de spadă a României, din care fac parte Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea, a câștigat, joi, medalia de aur la Campionatele Europene de la Strasbourg (Franța), învingând cu scorul de 38 la 34 concurentele din Federația Rusă, relatează AFP.

Finala dintre cele două țări a fost una intensă, reprezentantele României reușind în ultimul act al competiției să se impună, grație Simonei Gherman. În cadrul Campionatelor Europene de la Strasbourg, pentru Romania, au concurat Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman, rezervă fiind Maria Udrea. Din partea echipei ruse au participat Tatiana Gudkova, Violetta Kolobova și Liubov Sutova, iar Iana Zvereva a fost rezervă.

Echipa României de spadă a ajuns în finală dupa ce le-a învins pe reprezentantele Italiei cu scorul 29-24, în semifinale. Anul trecut, România a obținut argintul și bronzul la Campionatul Mondial, după ce a fost înfrântă de echipa Rusiei în semifinale. În martie anul acesta, reprezentantele României la scrimă au câștigat medalia de bronz la etapa de Cupă Mondială de la Barcelona.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente